Cursus bedrijfshulpverlening heeft mijn kennis bijgespijkerd

EHBO

Dankzij de cursus bedrijfshulpverlening weet ik nu toch weer iets meer over bhv. Al een aantal jaren geleden had ik mijn bhv diploma gehaald. Echter heb ik die kwaliteit in de afgelopen jaren helemaal niet hoeven toepassen. Daarom was een cursus bedrijfshulpverlening wel erg prettig. Zo kon ik mij richten op de feiten die ik nog niet wist en mijzelf ook even testen, of ik alles nog wel goed deed. Zodoende is mijn kennis bijgespijkerd en kan ik weer zorgen voor veiligheid op de werkvloer, mocht dat nodig zijn. In elk bedrijf is bhv verplicht. Er moet dus eigenlijk altijd iemand aanwezig zijn met een diploma. Daarom is het ook niet verstandig maar 1 iemand met een diploma te hebben, voor het geval diegene een keer vrij is of ziek is. Een cursus bedrijfshulpverlening is daarom sterk aan te raden te vergoeden door de werkgever. Als ik een baas zou zijn, zou ik willen dat iedereen deze skill had!

 
EHBO

 Veel te leren

Wanneer het om veiligheid gaat, is er veel te leren. Zo leer je bijvoorbeeld over het blussen van branden of een andere manier om het vuur onder controle te krijgen. Ook reanimatie is een groot onderdeel van bhv. Je weet maar nooit wat er met je collega’s of bezoekers kan gebeuren. En als zij gereanimeerd moeten worden en het duurt nog even voor de ambulance er is, heb je toch een groot probleem. Ook daarom is er veel te leren en kan ik jullie dit allemaal aanraden. Het is tevens ook erg leuk om te doen en te kunnen.
EHBO