Controle op toegang van uw terrein – ook aan voetgangers gedacht?

Tourniquetdeur

Uw toegangscontrole voor auto’s en ander verkeer op orde? Maar hoe zit het dan met voetgangers, mogen die uw pand of terrein wel zomaar betreden? Met een tourniquet bent u ook voorbereid op onbevoegden die te voet komen.

Een tourniquetdeur is een doordachte constructie, waar u door zijn lengte niet omheen kan…letterlijk. Het is een metalen hekwerk met twee, drie of vier draaiarmen. Passeren kan pas nadat is ingecheckt. Bij elke passage draait de arm een slag. U komt ze vaak tegen op evenemententerreinen, waar ze met tientallen naast elkaar bij de ingang staan.

Toegangscontrole voor voetgangers

Toegangscontrole is er in vele soorten en maten. Slagbomen en billentikker bijvoorbeeld, maar die zijn gemakkelijk te passeren voor voetgangers. Er onderdoor of overheen in zo gepiept. Met een tourniquet wordt dit lastig. De hekwerken zijn minimaal drie meter hoog en de draaiarmen reiken van boven tot beneden, waardoor niemand er onderdoor of overheen kan klimmen.

Verschillende soorten

Tourniquets zijn er in verschillende soorten.

  • Tourniquet op een voetplaat

Een tourniquet op een voetplaat is een mobiele oplossing. Deze variant kan, met een looppoort, gemonteerd worden in een container. Voor tijdelijke toegang tot een bouwterrein of leegstaand vastgoed bijvoorbeeld.

  • Een tourniquet met een looppoort

Een tourniquet met een looppoort heeft een extra bodem. Het hekwerk staat in zo’n geval niet in het gras of op straat. Ook dit is een mobiele oplossing voor toegangscontrole.

  • Een tourniquet in een container

Tourniquets kunnen ook in een container worden gebouwd. Het idee spreek voor zich: een overdekte oplossing.

Andere oplossingen voor toegangscontrole

Naast tourniquets, zijn er ook andere mogelijkheden die u helpen om toegangscontrole te managen. Slagbomen voor gemotoriseerd verkeer bijvoorbeeld, security portals op kantoor of tijdelijke mobiele oplossingen voor een speciale gelegenheid. Welke oplossing het best bij u past is afhankelijk van de situatie en van de mate van beveiliging die vereist is. Zo kunt u bijvoorbeeld voor security portals kiezen die ook de mogelijkheid bieden om in en uit te klokken – handig voor de personeelsregistratie! En zo zijn er tal van mogelijkheden. Laat u eerst goed informeren om tot de beste oplossing te komen.