VPN review

Misschien heb je er al wel is eerder van gehoord, misschien denk je, waar heeft zij het nou weer over. Het kan allemaal. Als je wat meer in de technische/ game wereld zit dan zal je het misschien wel al kennen. Als je helemaal niet in die branche zit dan is een uitleg misschien wel handig voor je. Steeds meer mensen gebruiken een VPN-verbinding. Dit komt omdat een VPN-verbinding een hele goede manier is om veilig over het internet te surfen zonder dat iemand mee kan kijken.

De uitleg

Een VPN is eigenlijk alleen een veilige verbinding tussen jouw computer en het internet. Als je het internet opgaat, doe je dit met een uniek IP-adres. Je kunt dit adres vergelijken met je telefoonnummer of woonadres. Het IP-adres is als het ware de persoonlijke identificatiecode van jouw internetverbinding. Het staat op jouw naam en adres. Je bent herkenbaar en te traceren bij alles wat je doet zodra je online gaat, tenzij je dus een VPN gebruikt. De afkorting VPN staat voor Virtual Private Network. Dit ‘virtuele privénetwerk’ stelt je in staat om je dataverkeer via een beveiligde verbinding naar een externe server te sturen. Van daaruit wordt het dataverkeer dan weer het internet op gestuurd. Hierdoor verandert het IP-adres dat de rest van het internet te zien krijgt. Een VPN-verbinding biedt je drie belangrijke zaken: veiligheid, anonimiteit en vrijheid op het internet.

Hoe gebruik je nou een VPN?

In de praktijk werkt een VPN erg makkelijk. Je kiest een aanbieder, sluit een abonnement af en download de software. Daarna kies je de server waarmee je wilt verbinden. Vervolgens doet de VPN de rest van het werk. Om gebruik te maken van een VPN-netwerk heb je een VPN-account nodig. Een goed account kun je vaak al voor enkele euro’s per maand afsluiten. Na het registeren geeft de aanbieder je de inloggegevens voor hun programma en servers. Deze inloggegevens kun je vervolgens gebruiken om verbinding te maken met de servers van de aanbieder. De meeste (grote) aanbieders bieden speciale (gratis) programma’s of apps aan waarmee je heel eenvoudig een verbinding kunt opzetten. In deze programma’s kun je vaak kiezen welk protocol je wilt gebruiken en met welke servers in welk land of in welke stad je je wilt verbinden. Maar het kan soms best lastig zijn om een goede VPN-aanbieder te vinden. Daarbij kan een VPN review je helpen. Op het internet staan al heel veel reviews van klanten die hun eerlijke mening erover zullen geven. Zo kan het jou wat helpen bij de keuze voor je veilige VPN.