Weet wat je moet doen dankzij een BHV Twente

In de provincie Twente kun je terecht bij het trainingscentrum van G4S voor een cursus bedrijfshulpverlening. Het trainingscentrum is gevestigd in Deurningen en is uitstekend toegerust voor het geven van allerlei veiligheidstrainingen. Je kunt hierbij denken aan EHBO, maar ook aan een cursus BHV Twente.  BHV staat voor ‘Bedrijfshulpverlening’.

Naamloos

Een veelzijdige cursus bedrijfshulpverlening

Een cursus BHV Twente leert jou hoe je om moet gaan met rampsituaties binnen het bedrijf. Een belangrijke situatie is bijvoorbeeld een scenario waarin er brand uitbreekt. Tijdens de cursus leer je verschillende soorten branden moet herkennen en leer je hoe je ze moet blussen. Je leert echter ook hoe je ervoor moet zorgen dat het gebouw op een snelle en veilige manier kan worden ontruimd. Je leert dit in de eerste plaats door theorie en in de tweede plaats door middel van heel veel praktijkoefeningen. Deze praktijkoefeningen doe je op speciale trainingslocaties waar allerlei scenario’s worden nagespeeld. Je leert daadwerkelijk branden te blussen, mensen te evacueren en eerste hulp verlenen aan slachtoffers. Deze hulp kan variëren van het verbinden van wonden tot aan het reanimeren in het geval van een hartstilstand. Een BHV Twente is dus een hele veelzijdig cursus.

Een BHV’er zijn én blijven

Een diploma voor BHV ontvang je na het succesvol afleggen van het slotexamen. Dit examen bestaat uit theorie en praktijk. Het diploma wat je krijgt is echter niet voor altijd geldig. Op een zeker moment moet je een herhalingstraining doen om ervoor te zorgen dat je het diploma mag houden. Uiteraard kun je voor zo’n training ook terecht bij het trainingscentrum in Twente. Hetzelfde geldt voor de cursus EHBO. Ook deze cursus moet je regelmatig herhalen om je kennis up-to-date te houden. Dit kan uiteraard ook bij het trainingscentrum van G4S in Twente.