Administratie

Als ondernemer heeft u het waarschijnlijk al druk genoeg. Het is belangrijk dat uw klanten en werknemers tevreden blijven. Bovendien moet er genoeg geld in het laatje komen om de zaak draaiende te houden. Wilt u niet te veel tijd kwijtraken aan het bijhouden van de administratie en bijbehorende taken? Payroll biedt dan de uitkomst.

Over payroll

In het kort houdt payroll in dat de medewerkers van uw bedrijf op de loonlijst van het payrollbedrijf komen. Hierdoor worden de volgende taken uit handen genomen:

  • Het afsluiten van arbeidscontracten
  • Het bijhouden van loonadministratie
  • Salaris en vakantietoeslag uitbetalen
  • Werknemers- en werkgeverspremies afdragen
  • Pensioenpremies betalen
  • Verzuimbeleid uitvoeren

Doordat u zelf deze werkzaamheden niet meer hoeft uit te voeren, kunt u heel veel tijd overhouden die u kunt besteden aan het uitvoeren van andere werkzaamheden. Het uitvoeren van bovenstaande taken laat u over aan specialisten die hier dagelijks mee bezig zijn. Zij dragen de grootste zorg aan het uitvoeren van de taken, waardoor dit allemaal zo zorgvuldig mogelijk gebeurt.

Kosten payroll

Natuurlijk zit er wel een prijskaartje verbonden wanneer u gebruik wilt maken van payroll. Toch kan het ook zo zijn dat u relatief voordeliger uit bent dan wanneer u zelf de werkzaamheden uitvoert. Zo hoeft u bijvoorbeeld geen kosten meer te maken voor verzekeringen, pensioenen en ga zo maar verder. Als u een goed beeld wilt krijgen van de kosten en of het voordeliger is voor u om gebruik te maken van payroll dan raden we u aan om contact op te nemen met een payrollorganisatie.

Werkgeversrisico’s

Dankzij payroll heeft u geen werkgeversrisico’s meer. Dit houdt in dat uw werknemers op papier in dienst komen van een payrollorganisatie, terwijl ze voor u aan het werk zijn. Zo is er geen risico wanneer bij ontslag of ziekte van uw personeel. Kortom: mocht u minder zorgen willen hebben en wilt u uzelf focussen op het ondernemerschap in plaats van de administratieve taken hieromheen: dan is het zeker een goed plan om te kiezen voor een payrollorganisatie.