Wifi signaal meten om je netwerk te optimaliseren

Wifi signaal meten

Wifi signaal meten is slim om te doen voordat je een netwerk aanlegt. Bij een verhuizing of nieuwbouw is dat inderdaad een goed idee maar veel bedrijven die al wat langer op een plek zitten, lopen er tegenaan dat de gebouwen zijn ontworpen voor netwerken met bedrading. Maar ook achteraf kun je door middel van het wifi signaal meten je wifi verbeteren.

Wifi signaal meten door Vareza

Wifi signaal metenBij ons bedrijf waren we niet tevreden met ons wifi netwerk. Er waren veel storingen en ook qua snelheid schoot het tekort. Reden voor ons om Vareza in te schakelen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in alles wat met wifi verbindingen te maken heeft. Zij begonnen met het wifi signaal meten. Aan de hand daarvan konden ze achterhalen waar stoorzenders zaten en konden ze vervolgens het wifi netwerk optimaliseren.

Verschillende manieren om het wifi signaal te meten

Vareza heeft verschillende manieren om het wifi signaal te meten. Zo kan dat met een zogenaamde ap on a stick, een passieve meting, spectrum site survey, active survey, validation wifi meting en een predictive site survey. Een WiFi meting geeft je inzicht in welke apparatuur nodig is, de exacte locatie en de bijhorende kanalen en het verzendvermogen. Na het meten van de wifi werd het netwerk geoptimaliseerd.

Meten voordat het netwerk wordt aangelegd

Wifi signaal metenDoor je wifi signaal te laten meten door een professional kun je optimaal gebruik maken van je wifi. Ook kun je maatregelen treffen tegen eventuele verstorende factoren. Vareza kan je hierbij adviseren. Het allerbeste is om direct je wifi signaal te laten meten voordat je je netwerk gaat aanleggen. In dat geval kun je direct op een zo goed mogelijke manier je netwerk opzetten en je wifi optimaliseren. Dit scheelt veel tijd en geld achteraf.

Ons wifi netwerk werkt weer helemaal naar behoren en we kunnen weer profiteren van de snelheid.