Wat doet incassobureau Almere voor jou als je hun inschakelt?

Het maakt niet uit of je een particulier, een bedrijf of onderdeel van de overheid bent. Soms loop je nu eenmaal tegen onbetaalde facturen aan. Het kan zijn dat de debiteur hem vergeten is of omdat hij de factuur betwist. Ongeacht de reden dat de factuur onbetaald is, het is energie waar jij je vaak niet mee bezig wilt houden. Je core business heeft jouw aandacht nodig en dat is dan ook precies het moment om incassobureau Almere in te schakelen. Maar wat doen zij als je hun inschakelt? 

Wat is een incassobureau? 

Een incassobureau houdt zich bezig met het innen van facturen in opdracht van een ander, oftewel zijn opdrachtgever. Er komt natuurlijk meer bij kijken bij het innen van facturen, zoals preventief te werk gaan. Dat kan zijn door advies te geven over debiteurenbeheer of het beheer in handen te geven van incassobureau Almere. Een ander gedeelte waar het incassobureau je ook bij kan helpen is cashflow-problemen. Een incassobureau heeft geen speciale bevoegdheden zoals een deurwaarder, maar ze kunnen wel een hele goede basis leggen en voorkomen dat een gerechtelijke procedure moet worden gestart. 

Je kan ervoor kiezen om bij incassobureau Almere een eenmalig dossier aan te brengen of om een contract af te sluiten tegen een gunstig tarief als je regelmatiger dossiers wilt aanbrengen. Welke keuze het beste is hangt natuurlijk af van jouw situatie en aantal facturen per maand waarvan je verwacht dat ze niet te innen zijn. 

Verkoop jouw oninbare vordering aan incassobureau Almere

Het kan zijn dat vorderingen oninbaar zijn of zolang lopen dat je de hoop hebt verloren. Onder aan de streep heb je dan geen geld in handen en moet je soms best een hoop afschrijven. Het verkopen van de vordering is een perfecte tussenoplossing. Een verkochte vordering wordt ook wel aangeduid met een ‘cessie’ en daar zitten juridisch gezien enkele voorwaarden aan. De belangrijkste voorwaarde is dat het schriftelijk kenbaar gemaakt moet worden aan de debiteur. En jij krijgt een vast bedrag, bijvoorbeeld 25% van de nominale waarde, waardoor je minder hoeft af te schrijven. 

Debt trading is een voorbeeld ervan als het gaat om grotere portefeuilles waarbij grote vorderingen opgekocht worden. Je kan op die manier jouw schade beperken en je hoeft er geen negatieve energie meer aan te besteden. 

Wat gaat incassobureau Almere doen als jij de vordering uit handen geeft?

De eerste stap die incassobureau Almere gaat zetten is afhankelijk van hoelang de vordering open staat en wat er al gedaan is in het dossier. Vaak benadert het incassobureau de debiteur eerst schriftelijk en erna telefonisch. Er worden vaak meerdere herinneringen en aanmaningen verstuurd, maar de debiteur wordt ook telefonisch benaderd. Het is dus per dossier verschillend welke stappen er allemaal worden gezet. Ook is het belangrijk om te weten of er rekening gehouden moet worden met het behoud van de klantrelatie. Dit doen ze in overleg met jou om zo een goede inschatting te kunnen maken. 

Twijfel niet langer en bezoek direct de website van Incassonet!