Voor- en nadelen van thuiswerken

In de quarantaine zagen we dat veel mensen thuis moesten werken. Werkgevers vonden het in het verleden vaak niet goed wanneer mensen veel vanuit huis werkte, maar dit is tegenwoordig helemaal veranderd. Doordat we niet anders kunnen is het thuiswerken helemaal een ding geworden. Wanneer je een goede thuiswerkplek hebt, zijn er veel voordelen aan het thuiswerken gebonden. Om te kijken of het thuiswerken wat voor jou is, heb ik de voor- en nadelen even op een rijtje gezet.

Voordelen van thuiswerken

Thuiswerken heeft voor veel werknemers een aantal belangrijke voordelen. Om te beginnen is het tijdbesparend, aangezien niemand meer (of in ieder geval niet elke dag) naar kantoor hoeft te reizen. Dit bespaard naast tijd ook reiskosten en is goed voor het milieu. Verder kunnen mensen ook hun eigen thuiswerkplek helemaal inrichten zoals ze zelf willen. Je kan zelf je setup bepalen en meubilair plaatsen waar jij je fijn bij voelt. Ten slotte is de flexibiliteit veel groter. Je kan zelf bepalen wanneer je wat doet, als je werk maar gedaan wordt. Zo voelen de werknemers zich een stuk vrijer.

Wat zijn de nadelen?

Natuurlijk heeft het thuiswerken ook nadelen. Het is bijvoorbeeld een stuk lastiger om te communiceren met je collega’s. Videobellen is een goede oplossing, maar elkaar in het echt zien is voor veel mensen toch wat fijner. Verder moet je natuurlijk ook geld uitgeven aan je thuiswerkplek. Op kantoor heb je vaak al een goede setup staan, maar thuis moet je zelf hierin investeren.

Wil je nou een goede thuiswerkplek? Neem dan zeker een kijkje wat Versluis BV voor je kan betekenen. Ze hebben alles wat jij nodig hebt om de ideale thuiswerkplek te creëren.