Kassasystemen voor de horeca

In de horeca is goed contact met de klanten en een snelle afhandeling van bestellingen en betalingen essentieel. Daarom kun je dan ook niet zonder een goed functionerend kassasysteem. Wat voor kassasystemen voor de horeca zijn er eigenlijk beschikbaar? Waar moet je op letten als je een kassasysteem wilt kopen? In dit artikel proberen we vooral antwoord te geven op de laatste vraag.

Waar moet een kassasysteem voor de horeca aan voldoen?

In de horeca zijn de volgende dingen belangrijk voor een kassasysteem:

  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Betrouwbaarheid
  • Prijs
  • Overzichtelijkheid
  • Rapportage

Gebruiksvriendelijkheid

In de horeca wil je mensen een plezierige ervaring bieden. Je wilt daarom bestellingen zo snel mogelijk uitserveren en vlot en gestroomlijnd afrekenen met je klanten. Ook heb je geen tijd om nieuwe medewerkers eindeloos uit te leggen hoe het kassasysteem werkt.

Betrouwbaarheid

Een kassasysteem in de horeca moet betrouwbaar zijn. Je moet er blindelings op kunnen vertrouwen dat de facturen kloppen en dat het systeem functioneert wanneer je het nodig heb. De huidige kassasystemen voor de horeca kunnen daarnaast nog veel meer dan alleen betalingen verwerken. Denk bijvoorbeeld aan het inplannen van personeel, het regelen van de inkoop en het inplannen van reserveringen.

Tip: https://untill.nl/pos-systeem-horeca/

Prijs

Omdat er heel veel mogelijkheden zijn, zijn er ook heel veel verschillende prijscategorieën. Je wilt uiteraard een goed kassasysteem maar je wilt er ook niet een vermogen voor betalen. Het is dus zaak om gedegen onderzoek te doen naar welk systeem voor jouw situatie het gunstigst is, en te vergelijken bij welke aanbieder je dat systeem voor een redelijke prijs kunt aanschaffen.

Overzichtelijkheid

In de horeca kan het op piekmomenten erg druk en soms chaotisch zijn. Je hebt daarom een overzichtelijk kassasysteem zoals dat van Untill nodig waarbij je in één oogopslag kunt zien wat je nodig hebt. Ook als je het kassasysteem bijvoorbeeld gebruikt om personeel in te plannen of om je inkopen bij te houden, heb je een goed overzicht nodig om op die manier tijd, en dus geld te besparen.

Rapportage

Om je omzet te berekenen, om je personeel te betalen, om je inkoop te checken…een goede rapportage is onontbeerlijk voor kassasystemen in de horeca.

Tot slot

Het is wel duidelijk dat een kassasysteem voor de horeca allang niet alleen meer dient om af te rekenen met je klanten, hoewel dat uiteraard nog altijd een belangrijk onderdeel is. Je kunt het voor heel veel belangrijke onderdelen van het horecavak inzetten. Zoek dus vooral een kassasysteem dat bij jouw bedrijf past. We hopen dat we in dit artikel duidelijk hebt gemaakt waar je op moet letten.