Hoe camerabeveiliging inbraak kan voorkomen

Alhoewel het de laatste jaren enorm is afgenomen, komt het nog steeds veel voor en zijn vele huishoudens er slachtoffer van, inbraak. In de meeste gevallen observeren de inbrekers een aantal dagen een huis waar zij graag hun slag slaan en kijken zij op welke momenten zij het beste toe kunnen slaan. Vele instanties doen er alles aan om campagne te voeren, om op deze manier zoveel mogelijk mensen te bereiken en hen preventiemiddelen te laten gebruiken om inbraak te voorkomen. Ook zijn er mensen die juist van zichzelf hun eigendommen al optimaal willen beveiligen, met behulp van bijvoorbeeld camera beveilging. In dit blog zullen we hier dan ook verder op ingaan, om te kijken hoe jij je winkelpand of huis kunt beveiligen met camera beveiliging en wat hier nu precies de voordelen van zijn!

Camera beveiliging installeren voor thuis of het winkelpand

Wanneer je preventiemiddelen inzet en het huis, winkelpand of ander eigendom op een optimale manier wilt beveiligen, kun je ervoor kiezen om camera beveiliging toe te passen, Met camera beveiliging installeer je verschillende soorten camera’s, zoals een verborgen-, dome- of infraroodcamera, om vervolgens alle handelingen vast te kunne lkeggen van wat er zich afspeelt op de beveiligde plek. Wanneer inbrekers hun slag denken kunnen te slaan of wanneer er zich verdachte situaties afspelen, zul je dit op beeld hebben staan. In eerste instantien kun je met camera beveiliging ervoor zorgen dat je ongewenste personen afschrikt, maar heeft camera beveiliging ook andere voordelen. 

Wanneer je verborgen camera’s toepast, zullen inbrekers niet door hebben dat zij door meerdere camera’s worden vastgelegd. In tegenstelling tot dat inbrekers de zichtbare beveiligingscamera’s ontlopen, denken zij nu vrij hun gang te kunnen gaan en worden alle handelingen duidelijk gefilmd.

Wat de doen met relevante camerabeelden

Het installeren van camera beveiliging draagt bij aan een veiliger thuis, maar tegelijkertijd ook aan een veiligere buurt. Wanneer er zich verdachte situaties afspelen in de wijk en jij een beveiligingscamera hebt gericht op de straat, zul je de verdachten op beeld hebben staan en geeft dit mogelijk aanwijzingen voor de vluchtroute.

Wanneer je over relevante camerabeelden beschikt, is het aan te raden om deze te overhandigen aan de politie. De politie analyseert de beelden en krijgt hierdoor een duidelijker beeld van de dader(s), om deze vervolgens gemakkelijk op te kunnen sporen! De politie kan de daders duidelijk in kaart brnegen, een signalement uitschrijven en kunnen ze op de beelden opmaken wat de specifieke kenmerken, zoals een specifieke houding of een unieke loop, zijn van de daders. 

De beveiligingscamera's zijn gemakkelijk online aan te schaffen, waarna je met camera beveiliging een grote bijdrage levert aan een veiligere buurt!