Gebruik van aluminium lasdraad

Böhler lasdraad

Voor het lassen van aluminium heb je Böhler welding lasdraad waarmee je aluminium kunt lassen, toch zijn er ook verschillende soorten op de markt waarmee je aluminium kunt lassen. Het verschil zit over het algemeen in de toegevoerde legeringen, de draad kan bijvoorbeeld gelegerd zijn met magnesium. Het draad is dan beter bestand tegen roest, ook silicium kan een legering zijn bij de lasdraad. Ga je lassen met aluminium heb je een lasapparaat nodig met een dubbele draadtoevoer. 

Ideaal voor lassen zonder hoge eisen

Met een Böhler welding lasdraad kun je perfect lassen als er niet te hoge eisen worden gesteld aan de lasverbindingen. Ondanks het dure materiaal wat wordt gebruikt, is het een relatief voordelig lasproces. Met dit proces kan een plaat worden gelast vanaf 1,5 mm dikte, door een andere lasdraad diameter te kiezen kun je ook dikkere platen lassen. Tot een dikte van 1,6 mm kun je nog lassen in elke positie, daarboven worden de posities onmogelijk door de omvang van het smeltbad.

Böhler lasdraad

Voordelen van een lasdraad

Natuurlijk zijn er ook voordelen voor het lassen met een lasdraad, je bent bijvoorbeeld niet afhankelijk van een beschermgas. Ook tijdens het lassen zijn zeer hoge neersmelt snelheden mogelijk, het lassen van openstaande naden is eenvoudig mogelijk. In harde wind is het mogelijk te lassen, het gas waait immers niet weg. Er zijn zelfs lasdraden op de markt waarbij je kunt lassen zonder eerst de slak weg te hoeven halen, hierdoor kun je sneller aan het werk waardoor het kostenbesparend is.