Gebruik een restafval container met het afval scheiden

Voor iedereen die niet stil kan zitten thuis is het belangrijk om te zorgen dat je huis er niet uit gaat zien als een aflevering van ‘Help Mijn Man is Klusser’. Hebben jullie deze huizen wel eens gezien? Dit zijn huizen waarbij de man een te fanatieke klusser is geweest en al het werk niet meer aan kan. Ik moet dan altijd denken aan de enorme hoeveelheden afval die in die huizen liggen. Als ik ga klussen dan zorg ik er altijd voor dat ik mijn zooi weg kan brengen. Ander wordt het inderdaad een soort ‘Help Mijn Man is Klusser’ tafereel. Maar ook in het dagelijkse leven is het belangrijk om je afval te scheiden. Zeker voor bedrijven kan ik het aanraden om een restafval container te huren. Nederlanders in het algemeen scheiden veel afval en een restafval container kan hier goed bij helpen.

De voordelen van een restafval container

Ik moedig het ieder bedrijf aan om een restafval container te kopen om het scheiden van restafval gemakkelijker te maken. Veel bedrijven in Nederland scheiden al hun afval. Dit doen de meeste vanwege verschillende redenen. Shell bijvoorbeeld zal er alles aan doen om over te komen als een natuurvriendelijk bedrijf. Daarom dat je ook overal hun reclames ziet over het gebruiken van stikstof en duurzame energie. Tegelijkertijd vervuilen ze de hele wereld met hun afval en olie. Veel andere bedrijven scheiden hun afval uit principe, omdat ze daadwerkelijk wat geven om de natuur om zich heen. Een restafval container maakt dit veel gemakkelijker. Ook stimuleert een restafval container om meer afval te gaan scheiden. Hoe goed men zijn afval zorgvuldig dan ook sorteert, je hebt altijd restanten over. Het afval dat overblijft kan dan worden gedeponeerd in een restafval container.

Waarom zou je geen afval scheiden?

Ik kan het goed begrijpen als sommige mensen dit iets te ver vinden gaan. Dat is misschien ook wel zo. Maar ik vind dat wij verantwoordelijk zijn voor het scheiden van afval en dat wij andere hierin moeten stimuleren. Een extra restafval container kan ervoor zorgen dat mensen om je heen, zoals collega’s extra hun best gaan doen. Zeker als ze zien dat andere collega’s ook gebruik maken van de restafval container zullen zij de container misschien ook gebruiken. Een opgeruimde werkplek is een opgeruimd hoofd, vind ik. Net zoals in je huis. In een bouwval kun je niet leven de zorg dat je de rotzooi opruimt. En gebruik hier voor alles wat je nodig hebt.