Een (zee)container als oplossing voor jouw verhuizing

Ga jij binnenkort verhuizen en heb je een tijdelijke opslag nodig van al je spullen? Of wil je deze misschien wel naar het buitenland laten vervoeren? Wellicht dat een zeecontainer dan de perfecte oplossing biedt. Anders dan de naam doet vermoeden, kun je een zeecontainer namelijk ook prima gebruiken om spullen in op te slaan. Geen dure loods afhuren of je spullen verspreid bij al je vrienden tijdelijk opslaan, maar gewoon een stevige container waar jouw spullen veilig in worden bewaard. Klinkt goed, toch? Hier lees je meer over wat een zeecontainer is en waarom deze jouw verhuizing een stuk minder stressvol kan maken.

Wat is een zeecontainer nu eigenlijk?

Een zeecontainer is eigenlijk een metalen kist waar je spullen in vervoert of in bewaart. Bedrijven gebruiken zeecontainers om hun producten te vervoeren per trein, vliegtuig, vrachtwagen of -jawel- per schip. De standaardafmetingen van een zeecontainer maken het dus mogelijk om ook via de weg en het spoor spullen te vervoeren. Daarnaast kun je natuurlijk ook spullen tijdelijk opslaan in een zeecontainer, zoals jouw vertrouwde bankstel en bed, wanneer je bijvoorbeeld je huis uit moet en je nieuwe woning nog niet in kunt.

Zeecontainers zijn er in verschillende maten, afhankelijk van de hoeveelheid spullen die je erin kwijt wilt. Zo zijn er kleine zeecontainers van ongeveer 1,5 meter lang, maar ook grote containers van ruim 12 meter lang. Er is dus genoeg variatie om de meest geschikte te kiezen.

Een zeecontainer huren

Lijkt zo’n zeecontainer voor de opslag van je spullen jou wel wat, dat kun je deze huren wanneer je het voor een tijdelijke periode nodig hebt. Containers die verhuurd worden zijn vaak opslagcontainers en worden zowel aan particulieren als aan bedrijven verhuurd. Zo kan een evenementenorganisatie een zeecontainer gebruiken om alle spullen van de standbouw in op te slaan, en jij om je interieur tijdelijk te stallen. Zorg ervoor dat je goed bedenkt welke maat zeecontainer je nodig hebt. Een te grote zeecontainer huren is zonde van je geld, maar je wilt natuurlijk ook niet dat die leuke nieuwe lamp alsnog ergens anders moet staan.

Een zeecontainer kopen

Heb je juist voor een langere periode een zeecontainer nodig, bijvoorbeeld wanneer je je huis hebt verkocht omdat je dat idee van met een busje tijdelijk de wereld rondreizen, dan kun je beter een zeecontainer kopen. Je moet dan natuurlijk wel een ruimte hebben waar je de zeecontainer kunt stallen. In plaats van een volledig nieuwe container, kun je deze ook tweedehands kopen. Scheelt je toch weer een paar centen. Zorg er in dat geval wel voor dat de gebruikte zeecontainer nog enige tijd CSC geldig is én dat je over de juiste bijbehorende certificaten beschikt. Dit in verband met de veiligheid van de container. En heb je tijdens die rondreis nu een nieuwe ultieme woonplek in een ander land gevonden? Geen punt, want dan kun je jouw spullen direct in de zeecontainer over laten komen.