De kozijnrubbers vervangen

kozijnrubbers vervangen

Na verloop van tijd zul je merken dat de kozijnrubbers vervangen moeten worden. Slijtage speelt hierin vaak een grote rol. Wanneer je constateert dat er kieren ontstaan en het hierdoor gaat tochten in huis dien je het spoedig te vervangen. Een nieuw exemplaar zal ervoor zorgen dat tocht en zelfs vocht niet meer het huis kan betreden!

kozijnrubbers vervangen

Het optimaal afdichten van deuren en kozijnen gebeurt standaard met kozijnrubbers. Dit is gemaakt van TPE rubber, oftewel thermoplastisch elastomeer. TPE rubber is ideaal om mee te werken. Wanneer je het goed verhit kan je het in een andere vorm realiseren. Het wordt dan zacht en is eenvoudiger te bewerken. Dit houdt overigens niet in dat je in de zomermaanden hinder zal ondervinden wanneer jij jouw kozijnrubbers dient te vervangen. De verhitting zal dermate hoog moeten zijn om het product te kunnen bewerken.

Bij slijtage de kozijnrubbers vervangen

Na een lange periode zal je merken dat rubber niet meer sterk is en slijtage zal vertonen. Wanneer je dit opmerkt is het zeer verstandig om het te vervangen voor een nieuw exemplaar. Dit kun je zonder meer bestellen via het internet. Geef de afmeting door en bestel het product die je nodig zult hebben. Het vervangen van de rubbers kan je overigens ook gewoon zelf doen.