Zo overleef jij een stranddagje met kinderen

beachvlag

Het is de nachtmerrie van iedere ouder, een dagje naar het strand met je kinderen.. Niet zo zeer omdat jullie niet van het strand houden maar meer vanwege het feit dat het tijdens heerlijke dagen nogal druk is op het strand. Daarnaast zijn jouw kinderen misschien wel ongeleide projectielen en is de kans dat jij hen niet meer kan vinden of zij jou niet meer, nogal aanwezig. Gelukkig hoeft een stranddagje met je kinderen geen stressvolle ervaring meer te zijn met deze waardevolle tips!

Naar welk strand ga je?

Als het lekker weer is trekken we in Nederland massaal naar het strand. En waarom ook niet? Het is tenslotte de perfecte dag hiervoor. De meeste mensen kiezen een strand uit dat dichtbij en makkelijk bereikbaar is. Ga je met je kinderen? Kijk dan eens naar een ander, iets minder populair strand. Je moet misschien een stukje verder rijden met de auto of lopen naar het strand maar op dit soort stranden is het vaak wel een stuk rustiger. En een stuk rustiger betekent dat het voor iedereen veel overzichtelijker is. Jij weet waar je kids zijn en je kids weten waar jij bent.

Zorg voor een opvallend voorwerp

Heb maar een strand in de buurt? Zorg dat altijd dat je een opvallend voorwerp mee hebt. Dit kan zijn een parasol, een vlieger, een ballon of iets anders waar jouw kinderen je aan kunnen herkennen. En hoe hoger het voorwerp des te beter je kinderen je kunnen terugvinden. Heb je geen opvallend voorwerp bij je? Kijk dan op het strand of je een beachvlag kunt vinden. Een beachvlag is een vlag met reclame erop en meestal in een opvallende kleur omdat het bedrijf graag wil dat hun vlag opvalt. Die kleur van de vlag en de vlag zelfs is opmerkelijk en zal door jouw kinderen waarschijnlijk wel gevonden worden. Geen beachvlaggen op het strand? Kijk dan uit naar een ander herkenbaar punt.

Voorzie je kind van naam en telefoonnummer

Zorg er altijd voor dat je kinderen een naam en telefoonnummer bij zich hebben. Dit kan door middel van een armbandje, een ketting of zelfs een shirt. Je kan het zo gek nog niet bedenken of je kunt er wel een naam of telefoonnummer opzetten. Mocht je kind dan toch de weg kwijt zijn kunnen ze je in ieder geval altijd bereiken. Zorg er alleen wel voor dat je voordat je weggaat je telefoon hebt opgeladen.