Alles wat jij altijd al wilde weten over Tilburg

kliko huren Tilburg

Waarschijnlijk kennen de meeste mensen Tilburg al wel een beetje. Een gezellige Brabantse stad met veel leuke terrasjes en winkels. Maar als we nou wat dieper in gaan op de stad dan kom je nog is hele leuke dingen tegen. Tilburg is een stad in de Nederlandse provincie Noord-Brabant.

De geschiedenis van Tilburg

De naam Tilburg komt voor het eerst voor in het jaar 1191. In de 15e eeuw liet Jan van Haestrecht, een van de heren van Tilburg, het Kasteel van Tilburg bouwen, dat in 1858 moest wijken voor een fabriek. Ook voor Tilburg vormde de Tweede Wereldoorlog de grootste ramp die de geschiedenis ooit over de stad gebracht had. De brug over het Wilhelminakanaal werd opgeblazen door het Nederlandse leger. Al in de meidagen van 1940 werd Tilburg doelwit van Duitse bombardementen, waardoor 14 doden vielen. Daarna volgden nog incidentele bombardementen. Uit Tilburg sneuvelden 18 Nederlandse militairen bij de verdediging tegen de Duitse aanval. Na de tweede wereldoorlog gingen de ontwikkelingen in Tilburg weer verder.

Een bruisende stad

Naast alle ellende van de geschiedenis van Tilburg is deze stad zo goed verder ontwikkeld en is het nu een hele gezellige stad geworden. Er zitten super veel winkelstraten in Tilburg waar je de leukste kledingitems kunt kopen. Ook zijn er talloze terrasjes en eetgelegenheden waar je kunt genieten van allerlei verschillend eten. In de zomer kan je ook een heerlijke rondvaart doen over het water in Tilburg. Daarna lekker wat drinken op een van de talloze terrasjes en je hebt een heerlijke middag in Tilburg. Toch heeft Tilburg ook wel mindere kanten. Wat tegenwoordig eigenlijk in elke stad wel een groot probleem aan het worden is, is al het afval op straat. Tegenwoordig vinden de meeste mensen het erg moeilijk om de simpelste dingen te doen. Ze gooien met gemak hun afval op de grond maar hun afval gewoon in de prullenbak gooien is dan weer te veel gevraagd. Zo wordt een mooie stad als Tilburg al snel een vervuilde stad als dit zo door blijft gaan.

Een oplossing

Er zijn een aantal gemakkelijke oplossingen die de stad zelf zou kunnen ondernemen. Elk huis moet een kliko huren in Tilburg. Zo heeft iedereen in ieder geval zijn eigen afvalbak voor de deur staan zodat het afval weggooien minder moeite zal kosten. Ook moeten er meer afvalbakken in de stad zelf komen te staan. Op die manier zien de mensen meer kansen om het in een afvalbak te gooien dan zomaar op straat.