Zo bescherm je vloeren, wanden en deuren tegen beschadigingen – 6 Tips

In elk huis of openbare ruimte is het een uitdaging. De vloeren, wanden en deuren beschermen tegen de dagelijkse slijtage. Vooral in ruimtes waar veel beweging is, zoals de eetkamer of een hal, kan het slim zijn om preventieve maatregelen te neme en je huis te behoeden voor ontsierende beschadigingen. Hier zijn zes tips:

1. Kies voor muurstootlijsten

Wil je de muur beschermen tegen stoelen? Muurstootlijsten kunnen een praktische toevoeging zijn aan je muren, om krassen en deuken te voorkomen die veroorzaakt zijn door meubels, zoals stoelen. Met name handig in eetruimtes, waar het sneller kan gebeuren dat stoelen tegen de muur stoten. Er zijn verschillende stootlijsten om uit te kiezen, dus ga voor stijlen die goed bij je kamer passen voor een gegarandeerd naadloze integratie.

2. Gebruik hoekbeschermingen

Ook de hoeken van muren zijn bijzonder vatbaar voor schade. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en het kan bijvoorbeeld gebeuren dat meubels of speelgoed tijdens de dagelijkse activiteiten tegen deze punten stoten en lelijke krassen of deuken veroorzaken.

Gelukkig kun je hoekbeschermingen plaatsen, om effectief te voorkomen dat deze kwetsbare delen beschadigd raken. Dit soort beschermers zijn beschikbaar in verschillende materialen en kleuren. Dit maakt ze niet alleen functioneel, maar ook esthetisch erg aantrekkelijk.

3. Installeer deur- en wandbescherming

Deuren en wanden krijgen in tal van situaties veel te verduren. Denk bijvoorbeeld aan het risico dat de wind de deur opengooit. Dan kunnen deurstoppen goed helpen om te voorkomen dat deurgrepen de muur raken. Je kunt ook kijken naar wandpanelen die zowel decoratief als beschermend zijn, vooral nuttig in gangen of speelruimtes.

4. Een droogloopmat voor vuilvoorkoming

Plaats een goed absorberende droogloopmat op maat bij de voor- en achterdeur. Dit vermindert het meebrengen van vuil en vocht dat je vloeren kan beschadigen. Een mat op maat zorgt ervoor dat deze perfect past in de ruimte die je hebt.

5. Bescherm je muur tegen stoelen

Overweeg het gebruik van viltjes of speciale muurbeschermers achter stoelen. Dit is vooral relevant in eetruimtes waar stoelen vaak tegen de muren schuiven. Zo voorkom je krassen en slijtage aan de muurverf of het behang.

6. Overweeg vloerbeschermers

Tenslotte, voor stoelen en andere meubels die vaak verschoven worden, zijn vloerbeschermers een must. Deze kleine toevoegingen aan de poten van je meubels kunnen een wereld van verschil maken om krassen en slijtage op je vloeren te voorkomen.