Wil jij een BV oprichten? Dit doe je als volgt

Veel mensen dromen ervan om ooit een eigen bedrijf op te starten. Toch zijn er maar weinig mensen die deze droom realiseren, er komt namelijk veel kijken bij het opstarten van een bedrijf. Zo dien je vaak een groot bedrag te investeren en ook moet je alle zaken verder goed op orde hebben. Een echte ondernemer zal echter niet terugdeinzen voor een beetje risico. Bovendien is een BV oprichten helemaal niet zo moeilijk als je de juiste hulp hebt. Weet jij helemaal niet waar je moet beginnen als je een BV wilt oprichten? Dan is het aan te raden om verder te lezen. In dit artikel vind je namelijk veel handige informatie.

Het maken van een goed ondernemingsplan

Voordat je overgaat tot een BV oprichten, is het van belang dat je een goed ondernemingsplan hebt. Dit is belangrijk voor jezelf, maar ook als je van plan bent om een lening aan te vragen bij de bank. In je ondernemingsplan moet alles uitgeschreven zijn, van de doelstelling van het bedrijf tot aan de naam.

Een persoonlijke holding

Naast dat je een BV opricht, is het ook aan te raden om een persoonlijke holding op te richten. Dit is een BV waarmee je aandelen hebt in een andere vennootschap. Op deze manier kun je van diverse fiscale voordelen profiteren. Bovendien ben je op deze manier minder persoonlijk aansprakelijk. Het is belangrijk om de holding tegelijkertijd met je BV op te richten. Op deze manier voorkom je dat je meer dan noodzakelijk betaalt.

Een BV oprichten: privé en zakelijk gescheiden houden

Om jou niet aansprakelijk te stellen voor eventuele problemen met je BV, kies je dus voor een holding BV oprichten. Daarnaast is het ook aan te raden om je financiën gescheiden te houden. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat beide BV’s een verschillende bankrekening hebben. Voor beide BV’s dien je dus een aparte bankrekening aan te vragen, jouw privé financiën dien je gescheiden te houden.

Voorkom dat je te veel betaalt

Een BV zal een directeur-grootdeelaanhouder een salaris van minimaal €45.000 moeten uitkeren. Als jouw BV niet genoeg omzet heeft, is dit geen mogelijkheid. In dit geval is het belangrijk dat je na het BV oprichten de belastingdienst een brief stuurt. In deze brief verzoek je de belasingdienst om dit salaris te verlagen. Waarom dit zo belangrijk is? Omdat je anders inkomstenbelasting betaalt over een inkomen dat je niet ontvangen hebt!

Hulp bij een BV oprichten?

Wil jij een BV oprichten, maar vind je het allemaal toch nog erg spannend? In dit geval is het aan te raden om de hulp van een specialist in te schakelen. Er zijn diverse bedrijven die jou kunnen helpen om een BV op te richten. Als je voldoende hulp hebt, is een BV oprichten ontzettend eenvoudig. Vervolgens kun jij je op de bedrijfsvoering richten en kun jij je ondernemersdroom tot werkelijkheid maken. Een BV oprichten met behulp van een professioneel bedrijf zorgt ervoor dat jij je totaal geen zorgen over het proces hoeft te maken.