Werken met een bureau of met freelancers?

tekstschrijver Haarlem

Als je als ondernemer online actief bent, is het belangrijk om jezelf sterk neer te zetten. Je wilt een nette website die gevonden wordt in Google en slim je sociale media inzetten om naamsbekendheid en traffic te genereren. En als je potentiële klanten dan op je website zitten, wil je ook dat ze je producten of diensten afnemen. 

Tenzij je zelf alle kennis hiervoor in huis hebt, moet je dit werk uitbesteden. Maar hoe pak je dat aan? Hoe vind je geschikte mensen of een goede partij aan wie je dit werk uit handen geeft? De belangrijkste keuze die je wat dit betreft moet maken is de volgende: ga ik voor één partij die me alles uit handen neemt, een marketingbureau dus, of werk ik met losse freelancers? Bekijk hier de voordelen van beide opties. 

tekstschrijver Haarlem

De voordelen van een marketingbureau 

Het inhuren van een bureau is een goede keuze als je nog niet zo digitaal volwassen bent. Wanneer je de weg online nog niet zo goed kunt vinden is het slim om een partij te kiezen die je al het werk uit handen neemt. Het voordeel van een agency is dat zij de kennis en kunde in huis hebben om alles van A tot Z voor je te regelen. De meeste bureaus stellen eerst een plan voor je op, een soort recept waarin alle ingrediënten voor online succes zijn verwerkt. Vervolgens voeren ze dit voor je uit. Je hebt nergens omkijken meer naar en kunt je richten op je eigen expertises.  

De voordelen van freelancers 

Aan dit gemak hangt vaak wel een prijskaartje. Over het algemeen ben je bij een bureau dan ook een stuk duurder uit dan wanneer je de aparte klussen uitbesteed aan freelancers. Het grootste voordeel van freelancers is dan ook dat dit een goedkopere oplossing is. Online marketing freelancers werken vaak vanuit huis als ZZP’er, waardoor ze minder kosten hebben dan bedrijven met een duur kantoor. Een ander voordeel van werken met meerdere freelancers is dat je niet afhankelijk bent van één partij. Als je niet tevreden bent kun je makkelijk switchen van freelancer voor apart deel van je project. Met een agency gaat dit niet zo makkelijk, omdat zij verantwoordelijk zijn voor je hele online marketing. 

tekstschrijver Haarlem

Hoe vind ik de juiste mensen?

Als je een keuze hebt gemaakt tussen freelancers en een bureau, is het tijd om op zoek te gaan. Een bureau vinden is meestal niet zo moeilijk, deze zijn in de regel ook behoorlijk goed in zichzelf vindbaar maken. 

Een goede freelancer vinden is een iets grotere uitdaging. Voor webdevelopers, designers, sociale-mediaspecialisten en tekstschrijvers kun je terecht op verschillende websites waar deze een profiel kunnen aanmaken. Een andere optie is natuurlijk Google. In Haarlem tik je bijvoorbeeld in freelance tekstschrijver Haarlem en dan vind je snel meerdere tekstschrijvers. 

Tip: let ook bij freelancers op de reviews. Zo weet je zeker dat je met een betrouwbare freelancer in zee gaat!