Cartridges zijn de doosjes waarin de inkt van je printer zit. Je vindt ze meestal in de niet-professionele printers.  Er zijn cartridges voor zwarte inkt en voor gekleurde inkt, die je apart kan kopen. Hou er rekening mee dat ze makkelijk kunnen uitdrogen als er lang geen gebruik van wordt gemaakt. Daar staat tegenover dat sommige hervulbaar zijn. In dat geval hoef je alleen nog maar nieuwe inkt te kopen als je door je voorraad heen bent en hoef je deze doosjes niet opnieuw te kopen. 

Dingen om op te letten bij de aankoop van cartridges

Als je cartridges koopt, kun je niet zomaar in je winkelmandje stoppen. Meestal is het zo dat je alleen een product kan kopen dat aansluit op het merk van de printer. Er bestaan enkele huismerken van bepaalde webshops, zoals printerinktshop.nl. Die kunnen je dan wat geld besparen, maar laat je goed informeren voordat je alsnog een miskoop doet. De kwaliteit van de afdrukken ligt ook min of meer vast als je met cartridges afdrukken maakt. De afdrukkwaliteit hiervan is wat minder dan wanneer je printer met een toner koopt. Je kan een cartridge niet wisselen met een toner.

Afdrukkwaliteit van afdrukken met een cartridge

Hoewel een toner een betere afdrukkwaliteit heeft dan een cartridge, is de laatstgenoemde alsnog prima voor kwalitatief goede afdrukken. Toners worden gebruikt in grotere bedrijven, zodat ze makkelijk en snel kunnen afdrukken. Maar voor de handjevol afdrukken jij privé of voor je kleine onderneming maakt, kom je met de afdrukken met een cartridge alsnog niets tekort.