Het vervoer van goederen in een magazijn gaat niet alleen met de hand, grote boxen of pallets vol met dozen worden vaak vervoerd met een hulpmiddel, dit kan een pompwagen, ook genoemd een palletwagen zijn of een heftruck. Op deze manier kan je gemakkelijk magazijnbenodigheden uit de opslag van de stelling halen.

De apparaten kunnen goederen vervoeren tussen laagstaande magazijn stellingen en bijvoorbeeld een vrachtwagen die ingeladen moet worden. Pompwagens zijn specifiek ontworpen om pallets of bijvoorbeeld palletboxen te vervoeren. Deze apparaten zijn dus alleen voor het intern transport en kunnen alleen gebruikt worden en voor verder vervoer buiten het magazijn wanneer het daarvoor ontworpen wieltjes bijgeleverd heeft gekregen.

Ze zijn vaak klein met twee uitstekende armen die onder de pallet worden geschoven, Hier zijn verschillende varianten van:

• Handpompwagen: Deze pompwagen moet met de hand omhoog gekrikt worden. Deze moet dus ook achter aan worden getrokken of voor de persoon vooruit geduwd geworden.
• ETP pompwagen: Deze pompwagen is elektrisch aangedreven, de bediener hoeft hem dus niet zoals bij de hier boven benoemde pompwagen omhoog te krikken, dit krikken gebeurd automatisch. Bij deze pompwagen kan de bediener op het plateau staan en hoeft zelf dus alleen te sturen.
• Meeneemstapelaar: Dit is een pompwagen die meegenomen kan worden in een voertuig om de goederen uit te laden.