Wat is de invloed van kleuren en het ontwerp op speeltoestellen?

Als je als volwassene naar een speeltoestel kijkt, dan valt je misschien wel op dat soms toestellen de gekste vormen hebben en ontzettend veel verschillende kleurtjes. Dit is niet voor niks gedaan, want de kleuren van een speeltoestel en het ontwerp kunnen veel invloed hebben op kinderen. Hieronder gaan we dieper in op wat die invloed van het ontwerp en kleuren te betekenen hebben.

Welke kleur stimuleert wat?

Je hebt natuurlijk verschillende kleuren waarin je speeltuin toestellen kopen kan. De meest voorkomende kleuren, zijn de primaire kleuren rood, geel en blauw. Blauw kun je het beste gebruiken voor speeltoestellen waar de kinderen kunnen ontspannen. Rood is juist voor de energieke speeltoestellen waar kinderen hun energie in kwijt kunnen. Groen is meestal voor de speeltoestellen die iets met de natuur te maken hebben en als laatste heb je nog geel die de vrolijkheid bij kinderen kan aanwakkeren. Mocht je nog op zoek zijn naar mooie gekleurde speeltoestellen, kijk dan eens bij een leverancier speeltoestellen.

Hoe het ontwerp kan stimuleren

Het ontwerp van een speeltoestel is erg belangrijk, het ontwerp kan namelijk kinderen op een creatieve manier stimuleren. Als je het op verschillende manieren kan gebruiken en interpreteren, zorgt dat voor veel meer creativiteit als een speeltoestel met slechts één functie. Ook kunnen sommige ontwerpen er voor zorgen dat kinderen meer met elkaar in contact komen omdat ze bijvoorbeeld iets samen moeten doen wil het speeltoestel zijn doel bereiken.

Speeltoestellen hebben soms de gekste vormen en kleuren, de kleuren beïnvloeden de kinderen, o kan rood bijvoorbeeld de kinderen energie geven. Maar ook het ontwerp is belangrijk als het gaat om een speeltoestel, als je een toestel maakt die voor meer dan één functie gebruikt kan worden, dan zullen kinderen hier veel creatiever van worden.