Elke organisatie koopt in met als doel waarde toe te voegen aan het bedrijf en sluit hiervoor contracten met leveranciers. Bij contractmanagement willen we een aanvulling zijn op wat we kopen en profiteren van de kansen die leveranciers voor onze organisatie bieden.

Contractmanagement helpt uw bedrijf (nog meer) te verbeteren door kosten en risico’s gedetailleerder te beheersen en door leverancierscontracten te maximaliseren. Sommige organisaties willen de transparantie en legitimiteit vergroten door middel van contractmanagement. Maar over het algemeen leidt contractmanagement tot meer efficiëntie en meer winst voor uw bedrijf. Dit contractmanagement kunt u uitbesteden aan bedrijven als: Thornstein.

Training en contractmanagement

Training is belangrijk om contractmanagement echt in kaart te brengen en om mensen te helpen hun kennis en ideeën verder te verdiepen. Zo weet u de plaats en de context waarin het contract zal worden uitgevoerd. Wie zijn de belanghebbenden en wat zijn hun belangen bij het contract? Een trainingsprogramma voor contractbeheer is bedoeld om iedereen te helpen meer te leren over contractmanagement. In bijvoorbeeld een workshop-achtige omgeving bereid iedereen zijn eigen kennis uit, verbind je, leer je en werk je nauw samen met elkaar. Of het nu klassikaal, online, open of in-house training is training voor contractmanagement kan veel opleveren voor uw bedrijf.

Contractmanagement en de inkoop

Contractmanagement is gestart met het inkoopproces. Het is een zoektocht naar de reële waarde en het doel van het contract. Het contract is dan ook het sluitstuk van het koop- en verkoopproces. Dit document beschrijft de wederzijdse verplichtingen tussen de partijen. Bij het ondertekenen van een contract verschuift de verantwoordelijkheid voor het contract vaak van de persoon die inkoopt naar de contractmanager. Deze contractmanagers zorgen voor de juiste contracten en tools tijdens het inkoopproces, om te zorgen voor gezond contractbeheer op lange termijn. Daarom is de goede wisselwerking tussen inkoop en contractmanagement essentieel om tot een aangename winst te leiden.