Wanneer kies je een landelijke keuken?

Bij de inrichting van een nieuw huis is de keuken een prominente blikvanger binnen het gehele interieur. Wanneer je zoekt naar een tijdloze en karakteristieke keuken kom je mogelijk uit bij een landelijke uitvoering. Landelijke keukens zijn populair bij bon vivants, liefhebbers en hobbykoks en staan bekend om hun typische vintage uiterlijk. Er gaat een romantische en aangenaam huiselijke sfeer uit van een landelijke keuken.

Visuele impact

Landelijke keukens zijn geliefd dankzij hun visuele impact. Denk aan de grote, vrijstaande fornuizen van vroeger, de diepe wasbakken en massieve werkbladen gemaakt van natuursteen. Wanneer je warm wordt van een nostalgische en robuuste stijl is een landelijke keuken de perfect fit.

De vraag naar landelijke keuken is de laatste jaren sterk toegenomen door lifestyle trends die de charme van het landelijk wonen weer omarmen. Het verlangen naar vroeger, warmte en sfeer voeren daarbij de behaaglijke boventoon. Een landelijke keuken brengt deze nostalgische invloeden op stijlvolle wijze samen in één ruimte.

Het beste van toen en nu

Ben je op zoek naar een keuken met moderne toepassingen? Een landelijke keuken is meer dan alleen de ‘looks’. De landelijke keuken anno 2018 bezit alle moderne keuken- en kooktoepassingen die je in de hedendaagse keukens treft. Zo komen oud en nieuw tot een uniek, karakteristiek geheel.

Bovendien ben je mogelijk niet van plan het gehele huis in te richten met een landelijke stijl. Ook dan biedt de landelijke keuken uitkomst. Deze combineert namelijk prima met stijlen als industrieel, design of modern. De landelijke keukenstijl vult moeiteloos andere stijlen aan en is niet bepalend voor de rest van het interieur.

Iets voor jou?

Het installeren van een landelijke keuken wekt misschien de indruk dat je een groot en ruim huis nodig hebt. Niets is echter minder waar. De keukens in landelijke stijl zijn er in allerlei varianten en passen daardoor in allerhande interieurs of woningen. Als je houdt van een keuken met speelse lijnen en gezelligheid, overweeg dan een landelijke keuken. De keukens zijn ook in te passen in je bestaande interieur. Zo kan hun warme authenticiteit prima uit de verf komen in een stedelijk gelegen appartement. Natuurlijk speelt je vermogen om te combineren daarbij wel een belangrijke rol: het geheel moet visueel gezien kloppen.

De authentieke en warme ambiance komt deels voort uit de natuurlijke materialen die verwerkt zijn in de keukens met landelijke stijl. Dat zijn vaak natuurlijke materialen zoals hout en graniet. Deze materialen zijn doorgaans gevoelig voor krassen en onderhoud. Als je op zoek bent naar een bepaald onderhoudsgemak, kan je overwegen om een aanrechtblad van kunststof in landelijke stijl te nemen.

Bij Keukenmatch.nl ben je aan het juiste adres als het gaat om een nieuwe keuken, in iedere gewenste stijl, en voor ieder budget. Maak vrijblijvend eens een afspraak om de mogelijkheden te bespreken! Ohja, Keukenmatch is gevestigd in Sittard, provincie Limburg.