Waarom radiatoren in de badkamer zo handig zijn

In badkamers is het hebben van een radiator heel handig. De radiator zorgt ervoor dat de ruimte zeer snel wordt opgewarmd. Zo heb je het nooit koud in de badkamer, wat enorm van pas komt tijdens de extreem koude wintermaanden.

Naast het zorgen voor een betrouwbare warmtebron, kunnen radiatoren in badkamers snel en gemakkelijk handdoeken opwarmen en drogen. Je hoeft de handdoeken er alleen maar overheen te hangen. Dit is meteen een handige handdoekhouder!

Wat is een badkamerradiator? En hoe werkt deze?

Een radiator kun je herkennen aan de vaak horizontale latten, paneelradiatoren, die onder elkaar zijn geplaatst. Het is een soort rek dat dient als warmtewisselaar voor in de badkamer. Deze sanitaire ruimte moet natuurlijk ook verwarmd worden, en het liefst zo snel mogelijk. Daar zorgt de radiator voor.

De badkamer is meestal een vrij vochtige ruimte. Hierdoor ontstaat er veel condensatie, wat niet altijd even fijn is. Wanneer je ervoor kiest om een radiator in de badkamer te plaatsen, krijg je te maken met een win-win situatie: de warmte wordt uit het water in de lucht gehaald en vervolgens afgegeven aan de rest van de badkamer. Zo blijft de badkamer altijd goed op temperatuur en stap je nooit koud onder de douche.

Radiatoren in de badkamer kunnen verschillende manieren hebben om te verwarmen. Dit kun je via de centrale thermostaat doen, en wanneer dit niet kan zit er waarschijnlijk een radiatorknop op het rek. Als je deze opendraait, begint de radiator met het verwarmen van de ruimte.

Badkamer radiatoren zijn afgewerkt met een speciaal soort coating die normale radiatoren niet hebben. Deze extra laag zorgt ervoor dat je radiator goed beschermd is tegen vocht, iets wat veel voorkomt in de badkamer. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de radiator beschadigd raakt door het vocht in de lucht of het water op je handdoeken.

Welke radiator is het best voor jouw badkamer?

Radiatoren voor in de badkamer moeten zorgvuldig worden uitgekozen. Het vermogen is één van de belangrijkste dingen, samen met de grootte en het type aansluiting. Deze aspecten hangen af van jouw badkamer.

De uitstraling van de radiator kies je uit op basis van je eigen voorkeur. Er is altijd genoeg keuze bij het uitzoeken van een geschikte radiator.