Waarom kiezen voor een technisch beroep

machinebouw

Vergeleken met vroeger is de wereld heel erg veranderd in zowel sociaal als technisch aspect omtrent de procesindustrie, waar een haeger robotcell de processen vergemakkelijken. Tegenwoordig is er bij bepaalde beroepen, met name de technische kant van de arbeidsmarkt, vereist dat je kennis hebt van bijvoorbeeld robotica en programmeren. Hieronder zal ik uitwerken waarom het erg handig is om zowel van robotica als van programmeren hier kennis van te hebben en waarom dit jou verder kan helpen als je bijvoorbeeld een baan wil in die richting.

Kennis is waardevol

Ten eerste, als je kennis hebt van robotica en het coderen en dus codeer vaardigheden, dan heb je eigenlijk een heel waardevol iets waar je kennis van hebt. Het is hele waardevolle kennis. Het is eigenlijk wel gewoon een pluspunt in bijna elke branche of sector, dus ongeacht in welke branche je werkt. Bovendien versterkt het ook je CV enhet helpt je ook om bijvoorbeeld bepaalde taken nog effectiever uit te voeren. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een baan bij Google of Facebook Als je deze vaardigheden onder de knie hebt kan je ook bijvoorbeeld je eigen onderneming of bedrijf starten, dan komen deze vaardigheden ook goed van pas.

Creatieve denkwijze

Bovendien als je werkt in de procesindustrie weet je dat de aanlevering van machinebouw bedrijven essentieel is. Door te werken en te leren hoe het eraan toegaat in jouw vakgebied, zoals bijvoorbeeld de procesindustrie ga je dus eigenlijk een stap verder en leer je op een andere manier te denken en te doen; een creatieve werkwijze. Ook is het een bepaald perspectief wat je aangeleerd krijgt op het gebied van robotica en programmeren, dus is coderen ook handig voor in het dagelijks leven. Zo leer je eigenlijk bepaalde gebeurtenissen in je leven vanuit een ander perspectief te bekijken. Dit komt eigenlijk altijd wel van pas. Omtrent je kennis is het ook belangrijk dat je het steeds weer opnieuw opfrist door middel van het volgen van trainingen, zodat je up to date blijft met de kennis die vereist is op de huidige arbeidsmarkt en je niet achterloopt.