Waarom je merknaam vastleggen cruciaal is voor je onderneming

Er zijn enorm veel dingen die je moet ondernemen zodra je een eigen bedrijf opstart. Het is dus niet zo gek dat je door het bomen het bos niet meer ziet soms. Als ik een gouden tip zou moeten geven is: ga je merknaam vastleggen! Dit is namelijk iets wat niet altijd als prioriteit wordt gezien. Toch is dit heel erg belangrijk, want je merknaam is toch een soort visitekaartje. Juist daarom zou je je merknaam eigenlijk zo snel mogelijk moeten claimen. En dat is dus precies wat merkregistratie zo belangrijk maakt. 

Ben jij benieuwd welke redenen er nog meer bestaan om je merk vast te leggen? Schroom dan zeker niet om verder te lezen. 

Je claimt je merknaam

In principe zorgt je merknaam registreren ervoor dat je de naam een soort van claimt. Het wordt dus na de registratie officieel jouw handelsmerk. Dit is cruciaal, want hierdoor gaan anderen niet zomaar de naam kopiëren. Dat is namelijk niet voordelig. Geloof me: mensen willen zich écht niet wagen aan het dupliceren van je geregistreerde merknaam. De juridische gevolgen die je zou kunnen ondernemen, zijn namelijk geen pretje en dit weten bedrijven. Je bent dus safe en dus beschermd als je je merknaam officieel laat registreren. 

Je kunt internationaal opereren

Ben je van plan om je bedrijf niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen uit te laten bloeien? Dan heb ik goed nieuws voor je! Het is namelijk mogelijk om je merknaam in meerdere landen te laten registreren. Ook dit scheelt een hoop gedoe, want je hoeft niet meer na te gaan of je in bepaalde landen wel je merknaam mag gebruiken. Het fijne is dat je niet direct hoeft te weten welke landen je gaat toevoegen. Je kunt altijd later nog in extra landen je merknaam vastleggen