Waarom investeren in crowdfunding?

Beleggers en investeerders zijn op zoek naar rendement in een renteloze wereld. Vermogen op de spaarrekening levert vandaag de dag een zeer minimale rentevergoeding op. Medio 2021 hebben grootbanken ABN Amro en de Rabobank aangekondigd een negatieve rente te heffen op tegoeden boven 100.000 euro. Daarnaast zorgt inflatie ervoor dat de koopkracht van vermogens afneemt.

Beleggers zoeken nieuwe investeringskansen ten behoeve van vermogensbehoud en vermogensgroei. Crowdfunding voorziet uitstekend in deze doelstelling. In dit artikel noemen we vijf redenen waarom investeren in crowdfunding een interessant onderdeel kan zijn in een gedifferentieerde beleggingsportefeuille.
 

5 redenen om te investeren in crowdfunding

Investeerders hebben diverse redenen om te investeren in crowdfunding. De vijf belangrijkste argumenten zijn;

1. Toegankelijk; investeren in crowdfunding met forse bedragen is mogelijk maar geen vereiste. Bij het platform van NLInvesteert is deelname mogelijk vanaf EUR 1.000 per investering.

2. Rendement; In 2020 heeft 98% van de investeerders op het platform van NLInvesteert een positief rendement behaald. 75% van de investeerders heeft een rendement van 8% of meer gerealiseerd.

3. Stabiel; Crowdfunding is stabieler dan de huidige volatiele beurzen.

4. Zorgvuldige risicobeoordeling; NLInvesteert hecht zeer veel waarde aan een zorgvuldige risicobeoordeling. Zowel voor onze investeerders als in de verantwoordelijkheid naar de ondernemers die wij financieren.

5. Impact; met Crowdfunding investeer je in het Nederlandse MKB. Je bepaalt zelf in welke bedrijven je investeert. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor duurzaam investeren.

Meer weten over crowdfunding?

Het programma 'AEX Factor' van BNR heeft in mei 2021 een uitzending gemaakt over crowdfunding. In de uitzending 'Investeren in crowdfunding: alternatief voor beleggen en sparen?' gaat BNR presentator Paul Lasseur in gesprek met Lex van Teeffelen, lector mkb-financiering aan de Hogeschool Utrecht. Beluister op BNR.nl de uitzending van BNR over de kansen die crowdfunding biedt.