Waar ik een whiteboard voor gebruik

whiteboard

Wie mij kent weet dat ik groot fan ben van whiteboards. Ik heb er meerdere in mijn kantoor hangen en gebruik ze thuis ook. Ik geef je graag wat tips voor het gebruik van een whiteboard, zowel op je werk als thuis. Want ook in huis kan een whiteboard goed van pas komen. Je stemt zo eenvoudig met je gezin of huisgenoten af wie waar is, welke afspraken je hebt en welke to do’s er nog staan. Een whiteboard thuis en op kantoor helpt me al jaren het overzicht te bewaren.

Whiteboard op kantoor

Veel mensen zullen wel één of meerdere whiteboards op kantoor hebben hangen, maar doe je er ook echt iets mee? Een whiteboard is geschikt voor veel meer dan alleen wat krabbels tijdens een vergadering. Zo kun je een whiteboard inzetten als projectbord of to do-list voor je afdeling. Daarnaast kan het fungeren als mededelingenbord. Ik raad mijn klanten altijd aan ook een whiteboard te gebruiken. Als je een nieuw bord wilt aanschaffen kun je het beste kiezen voor een multifunctioneel bord. Je koopt dan een bord dat niet alleen geschikt is om op te schrijven, maar ook om papieren en andere zaken aan op te hangen. Een magnetisch whiteboard is vaak een fractie duurder dan een normaal whiteboard, of de prijzen verschillen helemaal niet. Daarnaast zijn er handige accessoires te koop voor whiteboards. Denk bijvoorbeeld aan plakstrips om een whiteboard op te delen. Deze zijn handig als je je whiteboard wilt gebruiken voor een dagstart en -afsluiting. Je deelt je board dan op in meerdere delen, waarbij je in elke sectie aandachtspunten neerzet. Online zijn er heel veel tips te vinden over het gebruik van een whiteboard. Zoek ze eens op en profiteer ervan op kantoor!

Thuis een whiteboard gebruiken

Soms kijken mensen me vreemd aan als ik vertel dat ik thuis ook een whiteboard heb hangen. “Maar je gezin is toch geen bedrijf?”, zeggen ze dan. Dat klopt, maar iedere ouder weet dat het bestieren van een gezin soms toch zo aanvoelt. Weet jij uit je hoofd wanneer je oudste zwemles heeft, wanneer het volgende kinderfeestje is en wanneer de vakanties beginnen? Ongeacht de aard van het antwoord kan ik je aanraden een whiteboard te kopen en thuis te gaan gebruiken. Zo hoef je dit soort zaken niet langer op te slaan in je hoofd. Bovendien kun je ze dan delen met je partner. Zo kan hij of zij ook meehelpen dat feestje te organiseren of je kroost van zwemles halen. Mij geeft het al jaren rust, en ik merk dat de rest van mijn gezin het ook prettig vindt. Sommige ouders gebruiken een whiteboard bovendien als planbord. Elk gezinslid kan bijvoorbeeld zien welke taken hij of zij moet uitvoeren. Je kunt hier ook stickervellen ophangen die je gebruikt als beloning voor je kind. Ook hiervoor zijn veel tips online te vinden. Een klein whiteboard is in mijn ogen ideaal voor in de keuken. Heb je meer ruimte, bijvoorbeeld in de woonkamer? Gun jezelf dan een groot whiteboard waarop je alles kwijt kunt.