Twee soorten assessment die jij nu kunt gebruiken

Engels vertalen

Het kan soms een lastige taak zijn om de juiste kandidaat te vinden. Je weet immers nooit precies hoe een onbekende is en hoe diegene zich zal gaan ontwikkelen in bijvoorbeeld jouw bedrijf. Het is om die reden dan ook een goed idee om een assessment te gebruiken. Door middel van een assessment krijg je meer informatie over jouw potentiële kandidaten. Door deze informatie kun jij vervolgens de beste kandidaat vinden. Wil je weten welke assessment het makkelijkste zijn om te gebruiken? Lees dan snel verder!

Selectie assessment

Het assessment dat het vaakst wordt gebruikt is het selectie assessment. Het selectie assessment is vooral gericht op het selecteren van mensen. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld meerdere kandidaten voor een grote functie binnen jouw bedrijf hebt. Niet iedereen heeft enorm veel mensenkennis, dus een beetje hulp van een selectie assessment kan nooit kwaad.

Ontwikkel assessment

Een ander soort assessment is het ontwikkel assessment. Het ontwikkel assessment is er spevciaal voor iedereen die het beste uit zichzelf wilt halen. Door middel van het ontwikkel assessment weet je precies wat jouw eigen sterke punten zijn. Dat is natuurlijk ideaal om te weten, want op die manier weet je precies wat je aan jezelf kunt verbeteren. Het inzien van de ontwikkelpunten van een persoon is niet alleen ideaal voor een persoon zelf, ook de werkgever van iemand kan op deze manier precies inzien hoe een persoon is. Daarnaast kan de werkgever de werknemer helpen om de ontwikkelpunten beter te ontwikkelen.