Tips voor heerlijke koffie op kantoor

Drink jij regelmatig koffie? Dan is het zeker aan te raden om dit artikel te lezen. In dit artikel zullen we namelijk stilstaan bij een aantal tips die ervoor zorgen dat jij heerlijk een bakje kunt drinken. Tot slot zullen we ook nog een tip geven over hoe jij jouw bakje nog lekkerder kunt maken. 

Tip 1: Voorverwarmen van een kop koffie

Het drinken van een warm bakje koffie is natuurlijk iets dat je altijd wilt, maar soms is dat niet mogelijk. Door het voorverwarmen van jouw kopje zorg je ervoor dat de hitte in het kopje blijft. Diverse koffiemachines hebben deze functie, maar niet altijd. Mocht jouw koffieapparaat deze functie niet hebben, dan is het aan te raden om je kopje met heet water te spoelen. Op deze manier verwarm je het kopje ook en kun je langer genieten van een heerlijk bakje koffie.

Tip 2: Goede kwaliteit koffiebonen

Wist je al dat de kwaliteit van koffiebonen achteruit gaat als de bonen in aanraking komen met lucht? Om deze reden is het aan te raden om niet te veel koffiebonen in het bakje te doen of te veel te malen. Zorg ervoor dat je exact genoeg hebt om de kwaliteit van je bonen te bevorderen. 

En dan hebben we nog de zak waar de bonen in zitten. Probeer deze altijd luchtdicht af te sluiten. Dit kun je veelal realiseren met behulp van een sluitstrip of een wasknijper. Daarnaast is het advies ook om de bonen op een koele en donkere plek te bewaren. Hierdoor wordt de kwaliteit van de bonen gewaarborgd en weet je zeker dat je altijd een heerlijk bakje zult zetten.

Tip 3: Maak het apparaat schoon

Het is verleidelijk om na het zetten van een kopje het apparaat niet schoon te maken, want je gaat hem toch nog een keer gebruiken. De lekkerste kopjes zet je echter met schone spullen en daarom is het aan te raden om na elk gebruik het apparaat goed schoon te maken. Dit doe je bijvoorbeeld door oude koffieresten weg te halen, want deze kunnen voor een bittere smaak zorgen. 

Gebruik je een stoompijpje? Maak deze dan goed schoon na elk gebruik en reinig je machine periodiek. Het is ook aan te raden om periodiek je machine een onderhoudsbeurt te geven. Hierbij kun je denken aan een inwendige spoeling en het ontkalken. Mocht je zelf niet in staat zijn om het apparaat schoon te maken, dan kun je altijd een beroep doen op een specialist.

Tot slot, hoe maak je koffie lekker?

Hoe kun je koffie nou lekker maken? Koffie moet je leren drinken, maar veel mensen vinden zwarte koffie niet lekker. In dit geval is het aan te raden om een scheutje melk toe te voegen en een klein beetje suiker. Het toevoegen van suiker is niet goed voor de gezondheid. Wist je bijvoorbeeld al dat bij een dagelijks gebruik van drie bakjes met gemiddeld twee suikerklontjes leidt tot een extra inname van 30.000 kcal op jaarlijkse basis? Let hier dus mee op! KoffieTheePlaza.nl is de plek voor de echte koffie connaisseur!