Survivalweekend voor je bedrijf. (Geschreven door een expert)

Terug de natuur in

Overleven in de wildernis betekent je herenigen met de vaardigheden die je voorouders nodig hadden om te overleven. Het is een steeds populairdere optie voor scholen maar ook bedrijven voor een bedrijfsuitje. Maar elke groep of bedrijf heeft een ander doel wat ze willen bereiken met een dergelijk survival weekend. Het hangt echt af van wat ze zoeken, maar Maar iedereen doet nieuwe vaardigheden en relaties op die ze goed kunnen gebruiken in de echte wereld.

Wat zou er gebeuren als ik alle dingen die onderdeel zijn van je normale leven wegneem: je auto, je appartement, de koelkast, de kabel-tv, elektronische apparaten, enzovoorts. Je beseft al snel wat belangrijk is in de wereld en in het leven. Dat is namelijk water, vuur, onderdak en voedsel, bewustzijn en beweging. Natuurlijk is een survivalweekend niet echt puur survival maar het is wel hartstikke leuk

Overlevingsaardigheden

In dit nieuwe moderne tijdperk hebben we heel veel van de vaardigheden die nodig zijn om te overleven in de natuur verloren. Desondanks zijn dit juist hele belangrijke vaardigheden om ook in onze moderne tijd gelukkiger te zijn. Het kan namelijk ontzettend goed zijn voor de geestelijke gezondheid om terug naar de roots te gaan. Daarom is een survivalweekend zo’n goed idee. Om een te worden met de natuur en beter te leren hoe de natuur werkt. Ik raad iedereen aan om een keer op survival weekend te gaan. Maar het is natuurlijk wel belangrijk om een goede gids te hebben. Anders kun je misschien onnodig in de problemen raken.

Teambuilden

De eerste stap die je moet nemen wanneer je op survivalweekend gaat is het vinden van water en onderdak. Daarna komt vuur en eten om te koken. Water en vuur zijn beiden essentieel, niet alleen om te drinken. Er is een symbolische relatie tussen de twee. Beiden staan tegenover elkaar maar ze zijn allebei nodig om te koken. Om eten schoon te maken en daarna te grillen. Als je er over nadenkt zijn er slechts twee soorten voedsel op deze planeet, dieren en planten. Beiden moeten worden schoongemaakt met water. En beiden moeten worden gekookt met vuur.

Wanneer je deze vaardigheden leert en leert overleven ontdek je jezelf. Overleven en een worden met de natuur zal je helpen om Het ding over deze vaardigheden is dat je jezelf ontdekt. Deze vaardigheden zijn niet alleen fysiek, maar ook mentaal ontzettend belangrijk. Je zult er mentaal sterker van worden en nieuwe manieren van nadenken leren. Daarom zijn survival weekenden zo ideaal voor bedrijven. Het brengt zowel bij bedrijfsleiders als werknemers nieuwe creatieve ideeën naar boven. Op deze manier zal na een survival weekend het bedrijf beter gaan presteren en dit komt natuurlijk de winst ook ten goede. Daarom raden wij iedereen aan om een keer een overlevingsweekend te boeken.