Search Engine Optimization: dit moet jij weten als ondernemer in het digitale tijdperk

De reclamewereld is de afgelopen jaren sterk veranderd. Digitale marketing op social media is tegenwoordig veel belangrijker voor het boosten van verkoopcijfers dan traditionele marketing. Hoewel er nog steeds een ruimte in de markt is voor offline marketing, is het toch belangrijk dat bedrijven zich ook online laten zien. Een belangrijk aspect van Search Engine Optimization is de technische SEO. In dit artikel leggen we uit wat SEO is en gaan we dieper in op de technische kant hiervan.

Optimalisatie van de zoekmachineresultaten

Serach Engine Optimization (SEO) is een verzamelterm voor alle technieken en strategieën die worden gebruikt om ervoor te zorgen dat een website hoger scoort in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Het doel van SEO is om beter gevonden te worden door mensen die naar relevante zoekwoorden of zinnen zoeken. Als je bijvoorbeeld een blog hebt over hondenvoeding, wil je dat je blog bovenaan staat als iemand "hondenvoeding" intypt in Google. Als je een website hebt, wil je natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen die bezoeken. En hoe beter je gevonden wordt in de zoekresultaten, hoe meer bezoekers je zult krijgen. Het is niet alleen belangrijk om veel bezoekers te krijgen – het is ook belangrijk om de juiste bezoekers te krijgen. Als je bijvoorbeeld een webshop hebt die zich richt op kinderkleding, wil je niet alleen veel bezoekers, maar ook bezoekers die geïnteresseerd zijn in kinderkleding. SEO helpt je om beter gevonden te worden door de juiste mensen. Veel ondernemers, van groot tot klein, laten de SEO uitbesteden aan een gespecialiseerd SEO bureau. Dit zijn bedrijven die zijn gespecialiseerd in digitale marketing.

Technische SEO

Technische SEO is een onderdeel van SEO dat zich richt op de technische aspecten van een website. Het gaat bijvoorbeeld om hoe snel een website laadt, of de website gemakkelijk te gebruiken is op mobiele apparaten, en of de website gemakkelijk te indexeren is door zoekmachines. Als je aan technische SEO werkt, kijk je dus naar hoe je de technische kant van je website kunt verbeteren om beter gevonden te worden in de zoekresultaten. Als je zelf aan de technische SEO wilt werken dan kan je er alles aan doen om er voor te zorgen dat je website snel laadt. Als je website langzaam laadt, zullen mensen snel afhaken en naar een andere website gaan. Zorg er daarnaast voor dat je website gemakkelijk te gebruiken is op mobiele apparaten. Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone of tablet om online te gaan, dus als je website gemakkelijk te gebruiken is op smartphone en tablet, zorg je er voor dat de mobiele bezoekers langer blijven hangen.