Rolcontainers schoon te houden: zo doe je dat

rolcontainers schoonhouden

Het is fijn om een schone rolcontainer te hebben. Afval dat blijft hangen, schimmel en nare geurtjes kunnen het behoorlijk vervelend maken. Het is dan dus ook wel belangrijk om je container goed schoon te houden. Ga je een rolcontainer huren op bedrijfsafval.nl? Dan kunnen de volgende tips je helpen bij het schoonhouden.

1. De juiste frequentie van legen

De beste manier om je rolcontainer goed schoon te houden, is door deze op tijd te laten legen. Zo voorkom je dat afval gaat stinken en vastkoeken. Het juiste formaat speelt daarbij een rol. Door met Bedrijfsafval.nl te werken kan je er zeker van zijn dat je dit allemaal goed kan verzorgen aan de hand van de hoeveelheid afval die je produceert. Dit lost veel op.

2. De container regelmatig spoelen

Een andere manier die heel effectief is, is het regelmatig spoelen van de container. Er blijft ook na het legen altijd wel wat afval in achter. Door op tijd met water te spoelen kan je zorgen dat het er toch uit komt. Je kan water en groene zeep gebruiken bij het schoonmaken. Aan de andere kant is het belangrijk om chemische middelen zoals chloor juist te voorkomen. Dit is immers niet goed voor het milieu. Het poetsen doe je met een natte bezem.

3. Strijd tegen geurtjes en maden

Iedereen weet dat afval stinkt. Vooral de container voor organisch afval kan flink wat geur produceren. Daar wil je natuurlijk het liefst iets tegen doen. Dit kan al heel simpel door wat takjes lavendel erin te gebruiken. Dat ruikt lekker en kan naast het maskeren van geurtjes ook de maden weghouden. Waar wij lavendel lekker vinden, daar vinden maden het juist vies en kunnen ze erdoor sterven. Wanneer je veel last hebt van maden, dan kan je vlak voor het legen met kokend water of zout zorgen dat ze sterven. Ook met giftige klimop kunnen de maden niet omgaan.

4. Overdekt plaatsen van de containers

Wanneer het regent, dan kan dit de problemen in de hand werken. Daarom is het slim om waar mogelijk de containers overdekt te plaatsen. Zo kan er geen regen in komen en gaat het afval niet schimmelen. Kan je ze niet overdekt plaatsen? Plaats ze dan in ieder geval tegen de muur voor enige bescherming. Dit zal een groot verschil maken wanneer je ermee aan de slag gaat. Zoek een goede plek uit.