remschijven

Trommelrem is een soort remsysteem die bestaat uit een roterende trommel. De remkracht wordt ontwikkeld door de remschoenen aan de trommel. Remblokken bevatten metalen componenten die maanvormig zijn. Alle auto onderdelen van Autoparts worden geleverd voor groothandelsprijzen. Daardoor kun je 50 tot 65% meer voordeel verwachten ten opzichte van andere garages. Bij alle onderdelen krijg je een garantie van 12 maanden en voldoen aan de wettelijke keurmerken. Al 25 jaar wordt er samen gewerkt met de grootste leveranciers van de automobiel industrie. Denk hierbij aan Textar, Rofren, Pagid en Lucas. Er zijn al meer dan 10.000 garages in heel Europa die de 1e montage kwaliteit auto onderdelen leveren. Online zijn er ook al meer dan 300.000 tevreden klanten.

Remschoenen

Remschoenen kopen bij Autoparts

De werking van remschoenen is hetzelfde als bij remblokken. Er wordt een remvoering tegen een remschijf of remtrommel aangedrukt. Dit is wat frictie veroorzaakt. Alleen aan de achterzijde van een auto worden de schoenen gebruikt. Hierdoor slijt het niet snel, waardoor deze ook niet vaak vervangen hoeven te worden. Als de auto op de testbank van de APK keuring te weinig remt aan de achterzijde, wordt de auto afgekeurd. Op de website van Autoparts vind je sets in 1 verpakking waarin 4 segmenten in verpakt zijn met eventuele handrem hendels. De handremschoenen worden bediend met handremkabels. Bij de schoenen moet er altijd per as een vervangen worden op deze manier voorkom je het rem-verschil.

remschijven

Wanneer er donkere of natte plekke verschijnen betekend dit dat er een lekkend wielremcilinder is. Ook deze zal dan vervangen moet worden. Voor meer informatie over het monteren en bestellen van de remschoenen kun je op de website van Autoparts terecht. Het is ook mogelijk om telefonisch contact op te nemen. Na de geplaatste bestelling wordt er nog contact met je opgenomen door een technische medewerk om er zeker van te zijn dat de juiste onderdelen verstuurt worden.