Redenen voor het kweken van vijgenbomen

Vijg waarvan de binominale naam Ficus Carica is, is een vrucht die erg lekker is. Het is zo lekker dat het heel gewoon is om te worden opgenomen in de lijst met de lekkerste vruchten ter wereld. De smaak die zoet is of soms kan worden omschreven als de smaak tussen aardbei en perzik is zo goddelijk omdat het de goede smaak van beide vruchten heeft. De goddelijke smaak is ook een van de redenen waarom deze vrucht vaak de hemel vrucht wordt genoemd. Andere redenen waarom het de vrucht van de hemel wordt genoemd, zijn vanwege zijn oorsprong, namelijk West-Azië of het Midden-Oosten, en het feit dat het in heilige boeken van verschillende religies is genoemd.

Vijgenboom is gevoelig voor koude temperaturen

Zoals we allemaal weten, wordt het gebied rond West-Azië of het Midden-Oosten vaak het heilige land genoemd vanwege het feit dat de meeste profeten van God daar opkwamen. Helaas is het gebied grotendeels kaal. Het betekent dat het gebied zeer veel wordt blootgesteld aan het zonlicht, waardoor het een relatief hoge temperatuur heeft. Dus, aangezien de plaats van oorsprong van de vijgenboom die vijgen draagt ​​zo’n kaal gebied is, kan worden gezegd dat de vijgenboom goed kan groeien in direct zonlicht en vatbaar is voor koude temperaturen. Deze aard van vijgenboom kan een beetje moeilijk zijn voor degenen die vijgenbomen willen planten en kweken in gebieden met 4 seizoenen zoals de meeste landen in Europa.

Hoe bescherm je een vijgenboom tegen koude temperaturen?

De aard van de vijgenboom die gevoelig is voor koude temperaturen, vooral in de winter, zou ons er echter niet van moeten weerhouden om vijgenbomen in ons thuisland te planten en te laten groeien, vooral als we in een land met 4 seizoenen wonen. Er zijn verschillende oplossingen voor de lage temperatuur die schadelijk is voor de vijgenboom. Je kunt een kas bouwen of de vijgenboom in de winter binnen zetten, zodat je de boom in een pot moet planten om dat mogelijk te maken. Daarnaast kun je hem, zeker in de zomer, ook zoveel mogelijk in direct zonlicht zetten.