Zodra er een project wordt gestart dan is het belangrijk om te kijken naar het omgevingsmanagement. Bij elk project komt omgevingsmanagement kijken want een omgevingsmanager zorgt voor alle relaties binnen, maar ook buiten het project. Zo is het de bedoeling dat iedereen die last heeft van het project, zoals omwonenden, altijd op de hoogte worden gehouden. Zonder een uitstekende omgevingsmanagement kan het project niet uitgevoerd worden.

Wanneer is een omgevingsmanagement nodig?

Een omgevingsmanagement kan erg handig zijn als er een nieuw project wordt gestart. Bij ieder bouwproject is het belangrijk om een omgevingsmanager te hebben. De omgevingsmanager zorgt er voor dat mensen in de omgeving op de hoogte worden gebracht, maar ook gehoord worden. Dit betekent dat de omgevingsmanager een goede relatie houdt met de omstandige buiten het project. Zodra een omgevingsmanager bij het bouwproject aanwezig is, dan kan het bouwproject spoedig, maar ook netjes verlopen. 

De omgevingsapp

Zodra er een bouwproject bij jou in de buurt komt, heb je de mogelijkheid om de omgevingsapp te installeren op je mobiele telefoon. Als omgevingsmanager heb je de mogelijkheid om berichten in meerdere talen toe te voegen. Hierdoor worden alle omringende bewoners gewaarschuwd voor bijvoorbeeld geluidsoverlast. Via de app kunnen personen die de app geïnstalleerd hebben de voortgang bekijken. Vaak zien omwonende ook wanneer het project afgerond moet zijn, maar toch kan dit niet altijd kloppen aangezien een project kan uitlopen. 

Wat is de omgevingswet nou eigenlijk?

De omgevingswet is een wet waar de omgevingsmanager omwonenden bericht voor mogelijke overlast. Hierdoor wordt iedereen tevreden gehouden, en kan het project netjes verlopen! Het is belangrijk om voor het aankomende bouwproject een omgevingswet binnen het project te hebben. Zo wordt alles goed geregeld voordat het bouwproject überhaupt begint. 

Wat als er geen omgevingsmanager is?

Als er geen omgevingsmanager is, dan kan het voorkomen dat het project verkeert afloopt. Dit wil je natuurlijk niet hebben en daarom is het belangrijk om te kijken voor een omgevingsmanager. Een omgevingsmanager kan je namelijk helpen bij een project. Zo wordt iedereen ingelicht als er een project start. Als het project is afgelopen, dan kun je al snel merken hoe het project is gegaan. Vaak gaat het project een stuk beter dan er een omgevingsmanager aanwezig is. Hierdoor loopt het project namelijk een stuk beter en zijn de omwonenden ook blij! Als je een omgevingsmanager hebt gevonden, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk planningen te maken zodat het project volgens planning verloopt. Vergeet nooit dat de omgevingsmanager al voor het project aanwezig moet zijn. De omgevingsmanager dient namelijk iedereen in te lichten dat er binnenkort een project start.