Modafinil: een middel voor betere concentratie

Zakelijke-printer

Een middel waardoor je je beter kunt concentreren tijdens je werk of het studeren: het klinkt als een wondermiddel, maar het middel Modafinil is wetenschappelijk bewezen effectief voor een betere focus, verbeterd denkvermogen en het verhogen van de concentratie. Modafinil valt in de categorie “nootropics” / “smart drugs”.

De werking van Modafinil

Er zijn meerdere theorieën over de werking van dit middel, echter wordt er nog altijd onderzoek gedaan naar het exacte mechanisme. Wat wel bekend is, is dat Modafinil niet dezelfde werking heeft als andere stimulerende stoffen zoals bijvoorbeeld Ritalin. Deze middelen hebben namelijk altijd als bijwerkingen stijging van de bloeddruk, nervositeit en een verhoogde hartslag. Bij Modafinil zijn deze bijwerkingen een stuk milder, waardoor het ook regelmatig gebruikt kan worden. Ongeveer 1 op de 10 gebruikt krijgt last van deze milde bijwerkingen. Stoppen met Modafinil veroorzaakt overigens geen ontwenningsverschijnselen. De meest aangehangen theorie over de werking van dit middel is dat het de bloedtoevoer in het brein stimuleert. De gedeelten van het brein waar dit gebeurt zijn verantwoordelijk voor cognitie en focus. Op de website van ModafinilSupply vind je meer informatie over dit middel en kan je het bestellen en betalen met iDeal.

Voordelen van Modafinil

Cafeïne in een kop koffie verbetert de concentratie ook, maar de werking van Modafinil is toch een level hoger. Het geeft je een soort tunnelvisie; je bent minder gevoelig voor de afleidingen om je heen, je aandacht is echt gericht op hetgeen je aan het doen bent. Dus als dat je werk of studie is kan je veel langer geconcentreerd doorwerken. Modafinil werkt lang door, gemiddeld zo’n 6-8 uur. Dit is dus genoeg voor een hele werkdag als je het in de ochtend inneemt. En dat zal ook niet dagelijks zijn, maar op momenten dat de boost in concentratie echt nodig is door bijvoorbeeld een deadline. Een middel waar Modafinil vaak mee vergeleken wordt is Ritalin. Alleen dat werkt slechts 3-4 uur en heeft meer nadelen. Ritalin is ook meer geschikt om meerdere keren per dag dagelijks in te nemen, terwijl Modafinil meer incidenteel gebruikt wordt. Er zijn veel onderzoeken gedaan naar Modafinil en te vinden via de link hierboven. Modafinil heeft enkele bijwerkingen bij een deel van de gebruikers, voornamelijk verminderde eetlust en een droge mond. Het is belangrijk om tijdens gebruik goed te blijven eten en drinken. Dit zorgt ervoor dat je minder last krijgt van bijwerkingen. Sterker nog, als je goed eet en drinkt dan is de kans enorm klein dat je bijwerkingen ervaart. Steeds meer zakenmensen en studenten kiezen voor het gebruik van Modafinil om hun prestaties te verbeteren.