Met deze tips krijg je nieuwe opdrachten als ZZP’er

Ben je als ZZP’er op zoek naar nieuwe opdrachten? In dit artikel geven wij handige tips om als zelfstandig ondernemer nieuwe opdrachten binnen te halen. Hoe pak je dat aan? Wij geven een aantal handige tips. 

Nieuwe opdrachten binnenhalen doe je zo!

Netwerk onderhouden

Als ZZP’er is het belangrijk om goed contact te onderhouden met voormalige opdrachtgevers, oud-werkgevers, vrienden en familie. Je netwerk onderhouden zorgt ervoor dat je op rustige momenten kunt vragen of iemand nog iets nieuws voor je weet. Of dat ze je misschien kunnen voorstellen aan potentiële opdrachtgevers. 

Netwerk vergroten

Netwerken is een goede manier om nieuwe contacten te ontmoeten. Een groter netwerk opbouwen kan op verschillende manieren, denk bijvoorbeeld aan beurzen, recepties, netwerkborrels, congressen of zelfs tijdens verjaardagen. Zorg ervoor dat je kort en krachtig kan vertellen wie je bent en wat je doet. Als je een groot netwerk opbouwt komen daar altijd wel potentiële nieuwe klanten uit.

ZZP vacatures

Als je als ZZP’er op zoek bent naar nieuwe opdrachtgevers dan kan je ook eens kijken naar ZZP vacatures. Er zijn veel bedrijven op zoek naar flexibele werknemers die zij als ZZP’er kunnen inhuren. Als ZZP’er werken voor bedrijven heeft voor beide veel voordelen. Zo heb je als ZZP’er recht op fiscale voordelen en hebben bedrijven niet het risico van ziekteverzuim op het moment dat ze een zelfstandig ondernemer inhuren. 

Social Media

Actief zijn op Social Media is niet alleen goed voor je sociale leven, maar is ook een uitstekende manier om je netwerk te vergroten. Zorg voor goede bedrijfsprofielen op LinkedIn, Facebook, Twitter en Instagram om je doelgroep effectief te bereiken. Ook kan je ervoor kiezen om online te adverteren op Social Media om zo continu je doelgroep te bereiken en je netwerk uit te breiden. Ook bouw je hiermee naamsbekendheid voor je bedrijf op.