Meer uit je wordpress website halen met deze 3 tips

Wanneer je een wordpress website hebt wil je natuurlijk dat deze website zo goed mogelijk werkt, je wilt veel bezoekers hebben en een website waar geen fouten op zitten. Er zijn meerdere manieren om ervoor te zorgen, namelijk: je kunt zelf kennis opdoen op het internet en hierdoor je site verbeteren of je schakelt een wordpress specialist in. In deze blog gaan we jou 3 tips geven om meer uit je wordpress website te halen.

Tip 1: Snelheid van je WordPress website

Wanneer je er voor zorgt dat je website snel laad helpt dit voor de bezoeker voor een betere gebruikerservaring, ook google neemt dit mee om te kijken hoe hoog ze je neerzetten in de organische zoekresultaten. Het is daarom erg belangrijk om er voor te zorgen dat je website zo snel mogelijk laad. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je website een snellere laadtijd krijgt, zoals:

  • Een goed hostingbedrijf met snelle servers kiezen
  • Het downloaden van caching plug-ins, dit zorgt ervoor dat bestanden tijdelijk worden opgeslagen en hierdoor krijg je sneller toegang tot de data.
  • Controleer of je afbeeldingen niet te groot / zwaar zijn, dit zorgt voor vertraging.

Tip 2: Kies voor het juiste thema

Wanneer je een wordpress website gaat maken kun je voor een thema kiezen, dit zorgt gelijk voor een achtergrond van je website en je kunt hierin zelf blokken toevoegen. Het is belangrijk om een juist thema te kiezen omdat er namelijk heel veel thema’s zijn voor wordpress, maar ze zijn niet allemaal even goed. Het is verstandig om te kiezen voor een licht thema en zorg dat je niet te veel dynamische elementen toevoegt, dit zorgt namelijk ervoor dat je website weer vertraagd.

Tip 3: Houd je URL’s kort

Let er goed op dat wanneer je URL’s voor je website aanmaakt deze niet te lang zijn, uit onderzoek is gebleken dat korte URL’s een hogere CTR hebben dan lange URL’s. Bovendien helpen korte URL’s mensen ook sneller te begrijpen waar de pagina over gaat.

Wil jij dus meer uit je WordPress website halen maar je hebt hier zelf totaal geen verstand van?, Neem contact op met DoubleWeb: Internetbureau uit Gouda. DoubleWeb is ervaren met het maken en helpen bij WordPress websites en daarom erg geschikt.