Eigen bedrijf aan het opstarten? Of nog aan het broeden op ideeen? Dan is het tijd om een sterk logo te laten ontwerpen. Een logo is enorm belangrijk en zorgt voor naamsbekendheid van je bedrijf. Om je logo zo herkenbaar mogelijk te maken is het belangrijk dat je logo voldoet aan een aantal kenmerken. Daarom geven wij in dit artikel vijf tips voor een sterk logo design. 

Tip 1: Simpel

Een professioneel logo is simpel en herkenbaar. Vooral simpel is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat mensen het logo gemakkelijker onthouden en herkennen. De kunst van een logo ontwerpen is het simpel houden.

Tip 2: Uniek

Een bedrijfslogo moet natuurlijk uniek zijn en onderscheidend zijn van de concurrentie. In vele branches hebben alle bedrijven vergelijkbare logo’s, echter is het de kunst om een onderscheidend logo te ontwerpen dat ook nog eens bij de branche van het bedrijf past!

Tip 3: Tijdloos

Wil je een logo kopen? Zorg er dan voor dat je kiest voor een tijdloos ontwerp. Een logo moet jaren mee kunnen gaan. Kies daarom nooit voor een logo waarin de laatste trends of andere hippe zaken zijn verwerkt. Als je logo niet tijdloos is zal deze vervangen moeten worden en dat is zonde van de naamsbekendheid die je hebt opgebouwd.

Tip 4: Flexibel

Een logo moet flexibel inzetbaar zijn. Valt het logo weg op een achtergrond waarop deze gebruikt wordt? Dan moet deze ook inzetbaar zijn in het zwart of wit. Daarnaast is het handig om zowel een horizontaal als verticaal logo ontwerp te hebben. 

Tip 5: Passend

Een sterk logo maakt direct duidelijk waarvoor je bedrijf bestaat en welke diensten of producten je levert. Kies er daarom altijd voor om een passend logo te laten ontwerpen dat past bij de branche van je bedrijf.