Labelprinter kopen – waar moet je op letten?

Dymo labelprinter bestellen

Ben je van plan om een labelprinter te kopen? Dan zijn er heel wat zaken om rekening mee te houden. Er zijn verschillende soorten labelprinters en elk model heeft zo zijn eigen specificaties. Maar hoe weet je nu welke printer het beste bij jouw wensen past? Lees snel verder en ontdek waar je op moet letten bij het kopen van een labelprinter. Een Dymo labelprinter bestellen is zeker aan te raden

Het formaat van de labels

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het formaat van de labels die de labelprinter kan printen. Wil je kleine labels printen voor op postpakketten of ga je eerder voor grote verzendetiketten? Er zijn labelprinters die enkel kleine labels kunnen printen, maar er zijn ook printers die zelfs banners kunnen printen. Kijk dus goed naar welk formaat jij het meest nodig hebt en baseer daar je keuze op.

Resolutie van de printer

De resolutie van de labelprinter bepaalt hoe scherp de labels geprint worden. Net als bij gewone printers wordt de resolutie van de labelprinter uitgedrukt in DPI (dots per inch). Hoe hoger de DPI, hoe scherper de labels zijn. Als je van plan bent om gedetailleerde labels af te printen, dan is een hoge DPI van belang. Voor simpele labels volstaat een lagere resolutie dan weer wel.

Verbindingen en compatibiliteit

Wil je je labelprinter op je computer aansluiten of via wifi? Moet de printer compatibel zijn met bepaalde softwareprogramma’s? Verbindingen en compatibiliteit zijn heel belangrijke aandachtspunten bij het kopen van een labelprinter. Kijk dus goed of de printer compatibel is met jouw computer en andere apparaten.

Volume en snelheid

Ga je de labelprinter intensief gebruiken of slechts af en toe? In het eerste geval moet je kiezen voor een printer met een groter volume en een hogere printsnelheid. Maar ook de printsnelheid is zeker iets om op te letten, vooral als je meerdere labels kort na elkaar wilt printen.

Merk en prijsklasse

Tot slot is er natuurlijk de prijs van de labelprinter zelf. Hoe meer specificaties de printer heeft, hoe hoger de prijs zal liggen. Het merk van de printer speelt hierbij vaak ook een belangrijke rol. Zo zijn er enkele bekende merken op de markt zoals Brother, Dymo, Zebra of Epson. Maar afhankelijk van je budget en specifieke behoeften zijn er zeker ook andere merken die een goede keuze kunnen zijn.

Hopelijk heb je door dit artikel een beter beeld gekregen van waar je op moet letten wanneer je een labelprinter wilt kopen. De keuze voor een labelprinter is vaak afhankelijk van je specifieke behoeften en wensen. Gaat het om snelheid, volume, formaat van labels of prijs? Door deze punten in overweging te nemen, kun je een goede keuze maken en de printer vinden die perfect bij jouw behoeften past.

Bron: dutchlabelstore.nl

Labelprinter