Koelplaten voor jouw buffetrestaurant

Het openen van een buffetrestaurant kan erg gunstig zijn. Maar wat heb je nodig om een buffetrestaurant te openen? Denk bijvoorbeeld aan het type concept, de middelen zoals koelplaten en de marketingactiviteiten zoals flyeren in de omgeving. Zodra dit allemaal samenkomt kun je overgaan naar de opening van jouw nieuwe buffetrestaurant. Lees hier meer over in dit blog.

Het concept

Een buffetrestaurant is eigenlijk een concept waarbij het eten constant wordt aangevuld, je kunt zelf opscheppen en zoveel eten als je wil. Welk type eten je serveert is afhankelijk van jouw concept. Misschien wil je een sushi restaurant openen waar alles klaar ligt op koelplaten, of wil je juist een BBQ restaurant waarbij mensen onbeperkt kunnen eten. Denk goed na over het eten dat je wil serveren en of dit bij een buffetrestaurant past. Het moet namelijk wel iets zijn waar mensen graag veel van eten, daarnaast dient er ook wat afwisseling in te zitten. 

Middelen om in te zetten

Om een buffet te kunnen openen heb je natuurlijk wel wat apparatuur nodig. Serveer je koude gerechten? Dan heb je koelplaten nodig. Naast koelplaten zijn warmteplaten ook essentieel voor warme gerechten. Je wil natuurlijk niet dat gerechten afkoelen of te warm worden zodra gasten het willen eten. Daarnaast heb je natuurlijk een geheel ingerichte keuken nodig met alle apparatuur om de beste gerechten te bereiden. Denk aan een gasfornuis, koelingen, opslagruimtes en een oven. Om de gasten een prettige ervaring te bieden heb je uiteraard ook tafels, stoelen en servies nodig.

Marketing van de koelplaten

Bij het openen van een restaurant heb je wel wat naamsbekendheid nodig, zodat je daadwerkelijk bezoekers aantrekt. Dit doe je door een marketingplan op te stellen, dit kun je helemaal zelf doen of met behulp van een marketing specialist. Denk aan een social media account, een website, flyers in de buurt en een actie waarbij mensen iets kunnen winnen zodra zij meedoen. Dit zorgt voor populariteit en mond-tot-mond reclame. Als je de marketing goed inricht zul je die koelplaten moeten blijven bijvullen; de mensen stromen binnen!

Gebruik van koelplaten in een restaurant

Zodra je alles in orde hebt kun je het restaurant openen. De eerste dag is natuurlijk erg spannend, je wil dat alles goed verloopt en dat mensen met een tevreden gevoel weggaan. Houd alles goed in de gaten om te zien of het proces goed verloopt, kijk vooral ook naar mensen hun gezicht en lichaamshouding. Vraag ook na bij de mensen of alles naar wens is. Controleer tussentijds de temperatuur van de warmte- en koelplaten zodat je zeker weet dat alles naar behoren werkt. Controleer ook in de keuken of alles goed loopt en er voldoende voorraad is. 

Het uiteindelijke concept

Zodra je een concept hebt ontwikkeld voor een buffetrestaurant in jouw omgeving kun je gaan kijken naar wat je allemaal nodig hebt. Kijk naar koelplaten, warmteplaten, keukens en natuurlijk de locatie an sich. Naast deze middelen heb je ook een marketingplan nodig om voor naamsbekendheid te zorgen. Zodra dit allemaal geregeld is kun je een feestelijke opening houden en heerlijk eten serveren.

Ook voor koelelementen ben je bij ons bij het juiste adres!