Waar tegenwoordig steeds vaker gewerkt wordt met flexibele werkplekken, geen vaste locatie en moderne ruimtes. Hiervoor kan de klassieke vergaderruimte juist een evenwichtige tegenhanger zijn en ook nieuwe inspiratie bieden voor een vergaderteam. Voor een brainstorm tijdens een vergadering, een training en de vergadering zelf kan een andere ruimte en zeker een klassieke vergaderruimte mensen net wat anders laten denken dan dat ze in eerste instantie gewend zijn.

Vergaderen in een kasteel

Vergaderingen voeren in een oud kasteel is een mogelijkheid voor een klassieke vergaderlocatie. Kastelen bezitten vaak sfeervolle ruimtes om in te vergaderen en bieden unieke plekken voor zowel kleine als grote gezelschappen. Kastelen bevinden zich vaak in een bosrijke omgeving welke als rustgevend wordt ervaren. Dit zorgt meteen voor een inspirerende werking ook tijdens een zakelijke bijeenkomst. Bij een kasteel zijn afhankelijk van de grootte van de groep verschillende opties mogelijk tot het kiezen van een vergaderruimte. Meubels afkomstig uit allerlei verschillende jaren en stijlen zijn vaak te vinden in de verschillende ruimtes en geven hierdoor een bijzondere sfeer.

Vergaderen bij het strand

Naast dat er klassieke vergaderruimtes zijn in kastelen is het langs de Nederlandse kust ook prettig vergaderen. Vergaderen kan bijvoorbeeld in Bergen aan Zee in een prachtig gebouw op een duintop. Vanuit deze locatie is er een prachtig uitzicht op de duinen, de zee en het strand van Bergen aan Zee. De vergaderruimtes hebben de klassieke indeling van ronde tafelsettings. Het uitzicht is ook hiervandaan prachtig.Rondom de vergaderruimte zitten veel ramen waardoor er optimaal genoten kan worden van de mooie natuur. Wanneer er een pauze wordt ingelast tijdens de vergadering kan er makkelijk een frisse neus worden gehaald aan het strand. Vaak zijn er ook nog arrangementen mogelijk waardoor het meerdaags vergaderen ook een optie is op de locatie aan het strand.

Vergaderen in de stad

Ook in veel steden is het mogelijk om een klassieke vergaderruimte te huren. Denk hierbij eens aan de steden Amsterdam en Den Haag. Beide steden kennen veel oude panden. In Amsterdam is het bijvoorbeeld mogelijk om een vergadering te geven vanuit een grachtenpand aan de bekende Keizersgracht. Doordat de gebouwen in Amsterdam al wat ouder zijn is de vergaderruimte vaak ook voorzien van klassieke elementen, kroonluchters en hoge plafonds. Wel zijn deze oude panden van de moderne gemakken voorzien. Wifi is zeker aanwezig. Behoefte aan koffie en thee tijdens de vergadering? Ook dat kan bij deze ruimtes geregeld worden.

Klassieke vergaderruimtes zijn door heel Nederland te vinden en mogelijk af te huren. Doordat er veel verscheidenheid in het aanbod is kan er ook gewisseld worden tussen de vergaderruimtes. Een klassieke vergaderruimte in een kasteel kan erg inspirerend zijn en een vervolg vergadering kan plaats vinden aan het strand. Vergaderen op een andere locatie biedt medewerkers een kans om anders te denken. Hierdoor komen nieuwe ideeën naar boven welke waardevol kunnen zijn voor verschillende bedrijfsprocessen.

Bron: Wolfslaar.com