Je website zo gemakkelijk vindbaar mogelijk maken

Om de website van je bedrijf bekend te maken wil je het liefst dat je website makkelijk mogelijk vindbaar is. Er zijn verschillende dingen waar je als bedrijf op kan letten om de vindbaarheid van je bedrijf zo gemakkelijk mogelijk te maken Onder andere zou je wordpress onderhoud kunnen inschakelen. Daarnaast moet je er zelf voor zorgen dat je website snel genoeg is. Dit neemt Google namelijk mee in het ranking van de websites. Je hebt met een snel werkende website dus meer kans op bovenaan in de zoekresultaten van Google te eindigen. 

Dingen waar Google op kan letten bij de ranking van je website 

Ook kan je er als bedrijf zelf opletten dat je website geen misleidende of schadelijke content bevat. Het hebben van advertenties die opdringen, zoals een pop-up advertentie kan ook invloed hebben op de ranking van jouw website in Google. Voor een goed design van je website kan je wordpress webdesign inschakelen. Wanneer er advertenties op je website komen die het hele scherm bedekken kan het zijn dat dit je ranking omlaag haalt. Dit zorgt namelijk voor een slechte gebruikerservaring, doordat je tijdens het lezen wordt gestoord door de reclame. 

Verschillende eisen voor de snelheid van je website

Zoals al genoemd werd is de snelheid van je website belangrijk. Er zijn hiervoor bepaalde richtlijnen opgesteld. Zo is het van belang dat je website pagina binnen 2,5 seconde is geladen nadat de pagina voor het eerst wordt aangeklikt. De website moet binnen deze 2,5 seconde klaar zijn voor het gebruik. Daarnaast is er een richtlijn voor het moment dat de gebruiker voor het eerst interactie heeft met de website. Het gaat er hierbij om dat een gebruiker bijvoorbeeld ergens op klikt. In minder dan 100 milliseconden zouden de pagina’s geladen moeten zijn.