Instagram is wellicht een goede plek voor jou om reclame te maken

Gebruik maken van instagram ads kan jouw helpen om je beoogde doelgroep te bereiken. Instagram is altijd al geschikt geweest om jongeren te bereiken, tegenwoordig zijn steeds meer groepen klanten op instagram te vinden. Alleen nog bij producten voor ouderen is het misschien verstandig jezelf nog een keer achter de oren te krabben, mocht je reclame op instagram als voornaamste middel van je campagne willen gebruiken. 

Instagram advertenties worden aan gebruikers aangeboden tussen de content van gebruikers door, het is erg laagdrempelig en moeilijk om te missen, het gevaar kan zijn dat de advertentie er niet genoeg uitspringt tussen de posts, een opvallende post maken is daarom noodzakelijk. 

Jouw instagram reclame voor je laten doen

Instagram uitbesteden is ideaal voor iedereen die er nieuw in is en nog niet weet waar te beginnen. Misschien ben je er ook wel bekend mee maar wil je zeker zijn van goede reclame en kies je er daarom voor om dit uit te besteden. 

Het is daarnaast ook makkelijk om een opdracht te kunnen geven aan een bureau die weten hoe ze jouw beoogde doelgroep moeten bereiken met jouw boodschap. In principe is alles wat je ze moet vertellen en je krijgt een campagne van foto advertenties, instagram stories, carrousel advertenties en videoadvertenties die perfect is afgestemd op de boodschap. 

Een boodschap omvormen naar een instagram post 

De verschillende manieren om iets te delen op instagram maken dat er voor iedere boodschap een geschikt format is. Dit is niet afhankelijk van de doelgroep. Het is namelijk niet zo dat jongeren meer video’s kijken op instagram en ouderen vooral foto’s kijken. 

Het gaat er vooral om of jouw product in één foto gevangen kan worden of dat hier een hele video voor nodig is, een kledingstuk leent zich perfect voor een foto maar van een ingewikkeld apparaat wil je misschien liever een filmpje zien waarin duidelijk wordt wat het doet. Dit is iets dat een goede instagram adverteerder scherp moet hebben.