Inkoop en offertes beheren: automatiseer je inkoopproces

inkoopproces

Jij wilt graag verder groeien met je bedrijf. Hiervoor is het belangrijk om altijd kritisch naar je eigen bedrijf te blijven kijken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door af en toe jouw ondernemingsplan te herzien. Als je dit doet, zul je waarschijnlijk tot de conclusie komen dat sommige processen binnen jouw onderneming meer tijd en geld kosten dan je zou willen. Door deze processen te optimaliseren en misschien zelfs wel te automatiseren, kun je veel bereiken. Een van de processen waar je kritisch naar kan kijken is het inkoopproces. Vaak gaat er onnodig veel tijd en geld verloren aan deze klus. Door dit proces te automatiseren zul je veel winst kunnen behalen. Ook het beheren van je offertes kan hoogstwaarschijnlijk een stuk eenvoudiger en efficiënter dan je nu doet. Ben jij klaar om meer uit je bedrijf te gaan halen? Lees dan snel verder.

De voordelen van je inkoopproces automatiseren

Inkopen is een enorm tijdrovend proces. Tegelijkertijd is het wel een ontzettend belangrijk proces. Je wilt niet met teveel producten in je magazijn blijven zitten terwijl er een enorme vraag is naar iets anders. Ook moet je rekening houden met de kosten. En uiteraard moet alles altijd correct administratief verwerkt worden. Dit alles is een lastige klus, waar veel mis bij kan gaan. Gelukkig is er een manier om dit te vereenvoudigen. Met de juiste ERP oplossing zal dit in de toekomst een stuk makkelijker en efficiënter verlopen. Informatie wordt direct verwerkt en je hebt daardoor altijd een correct overzicht van het inkoopproces. 

Verstuur eenvoudiger offertes

Ook het versturen van offertes kost vaak meer tijd dan je zou willen. Met een handig CRM systeem kun je ook deze klus sneller klaren. Je kunt werken met een standaardprijslijst, maar ook een vorige offerte aanpassen. Ook op projectbasis bepaalde details of kosten verwerken is geen enkel probleem. Zo heb je altijd binnen enkele klikken de juiste offerte klaarstaan. Het is zelfs mogelijk om de offerte vanuit het systeem direct te versturen én om deze om te zetten tot een werkbaar project zodra de offerte geaccepteerd is. Veel makkelijker kan niet.

Breng je onderneming naar een volgend niveau

Door je inkoopproces te automatiseren zul je veel geld en tijd gaan besparen. Dit kun je vervolgens weer inzetten om jouw bedrijf verder te laten groeien. Door kritisch te kijken naar de verschillende processen binnen jouw onderneming, zul je zien dat er waarschijnlijk nog veel te halen valt op het gebied van automatisering. Het inkoopproces automatiseren is dan pas de eerste stap. Ontdek wat er mogelijk is en breng jouw bedrijf naar het volgende niveau. Ben jij er klaar voor?