Hoe kun je het beste een kast indelen?

Bijna iedereen heeft wel een kast in zijn of haar huis staan, hoe die kast er van iedereen uit ziet verschilt per persoon. De ene persoon heeft een hele rommelige kast, terwijl de andere kast er spik en span uit ziet. Misschien heb jij wel een kast die heel erg rommelig is en wil je die omtoveren in een kast die helemaal netjes en efficiënt is ingedeeld. Hieronder geven we je tips over hoe je het beste je kast kan indelen.

Haal eerst alles uit je kast

Stap één voor je je kast kan indelen, is alles uit je kast te halen. Het maakt niet uit als het allemaal als één grote rotzooi uit je kast komt, dat is een probleem voor later. Het is voor nu het aller belangrijkste dat eerst heel je kast leeg is zodat je met een schone lei kan beginnen.

Sorteren

De volgende stap in het proces van je kast indelen is het sorteren van alle spullen, leg bijvoorbeeld alles op kleur neer of zoek alle shirts, alle broeken en alle jurken bij elkaar. Op deze manier wordt het een stuk overzichtelijker om uit je kast kleding te kunnen pakken.

Maak gebruik van opbergoplossingen

Om het meeste uit je steigerhouten kast te halen, kun je het beste gebruik maken van opbergoplossingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verdeelbakken waar in ondergoed of sokken kunnen, ook plankverdelers kunnen er voor zorgen dat je stapels kleding neer kan leggen op een nette manier. Als laatste heb je ook speciale klerenhangers die er voor zorgen dat je meerdere kledingstukken aan één zelfde hanger kan hangen. Als je niet alleen op zoek bent naar opbergoplossingen voor je kast, maar ook voor je tuin, kijk dan eens naar een steigerhouten tuinbank met opberg vak.