Hoe komt ik nog hoger in Google?

Hoger in Google

Sinds een aantal jaar hechten steeds meer bedrijven waarde aan de mogelijkheden van het internet. Dit komt doordat er tegenwoordig steeds meer geld te verdienen is via het internet. Echter, hier heb je natuurlijk wel de juiste kennis en de juiste adviezen voor nodig. Om de kansen van het internet te benutten, zou je ervoor kunnen kiezen om betaalde advertenties te laten draaien. Helaas hebben deze advertenties voor een aantal producten en diensten weinig nut. Tenminste, als je onvoldoende verstand hebt van deze advertenties. Om er toch voor te zorgen dat de mogelijkheden van het internet benut worden, kan je proberen om zo hoger in Google te komen, maar hoe moet dit eigenlijk?

Hoger in Google

Search Engine Optimalisation

De kans is groot dat je ooit al eens van SEO hebt gehoord. SEO staat voor Search Engine Optimalisation, in het Nederlands vertaald is dit zoekmachine optimalisatie. Deze optimalisatie is noodzakelijk om zo hoog mogelijk te scoren in zoekmachines zoals Google. Zo kun je ervoor kiezen om jouw SEO door een externe partij te laten verzorgen. Daarnaast zou je deze SEO ook voor een gedeelte zelf kunnen doen. In dit geval is het wel belangrijk om de juiste hoeveelheid tijd, kennis en ervaring te hebben. 

SEO uitbesteden aan een externe partij

Naast dat het mogelijk is om de SEO zelf te regelen, zou je er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om een gedeelte van de SEO uit te besteden. Zo kiezen erg veel bedrijven ervoor om de linkbuilding rondom hun website of webshop uit te besteden aan een externe partij. Dit komt voornamelijk doordat het linkbuilden door veel bedrijven als lastig wordt gezien. Dit is logisch, er kan immers ook veel verkeerd gaan als je de linkbuilding niet op de juiste manier aanpakt. 

Hoger in Google

Wat kan er fout gaan als in mijn linkbuilding op de verkeerde manier aanpak?

Wanneer je een ondernemer bent, zou je er voor kunnen kiezen om zelfs de linkbuilding zelf te doen. Echter, het is van belang om op de hoogte zijn van de gevaren van deze beslissing. Als je de verkeerde links inkoopt, zal je website lager gerankt worden in de verschillende zoekmachines. Dit komt doordat het bij deze links niet gaat om de kwantiteit, maar om de kwaliteit. Helaas is het voor veel ondernemers lastig om de juiste backlinks te kopen. Gelukkig kun je dit doen bij een externe partij. Hierdoor weet je zeker dat jouw links kwalitatief in orde zijn.