Hoe kleed je je als succesvol ondernemer?

stropdas

stropdas

Het klinkt misschien cliché, maar kleding maken de man en vrouw. Zeker in de zakenwereld. Jij bent tenslotte het visitekaartje van je bedrijf. En het is bewezen dat ondernemers die zich zakelijk en stijlvol kleden, meer succes hebben met het sluiten van deals. Maar hoe kleed je je nu stijlvol en zakelijk? In deze blog geef ik een aantal styling tips voor, in dit geval, de ondernemende man. Omdat ik uit ervaring weet dat mannen in de zakenwereld over het algemeen wel wat mode tips kunnen gebruiken. 😉

Kleed je volgens de juiste dresscode

Allereerst is het belangrijk dat je je volgens een geschikte dresscode kleedt. Dat wil zeggen dat je je kleed voor de desbetreffende afspraak met een zakelijke relatie. Ben je, of ga je naar een modern en jong bedrijf? Dan kun je prima voor de dag komen met een spijkerbroek en overhemd. Ga je naar een grote corporate klant, dan is een twee- of zelfs driedelig pak een echte aanrader. Met een net, goed passend pak straal je succes uit, en zullen mensen je al gauw serieuzer nemen dan wanneer je in een spijkerbroek en sneakers de meeting binnen loopt. En onderschat ook zeker niet de kracht van stropdassen. Een goede stropdas maakt een zakelijke look compleet. Kies er een die goed past bij je overhemd en huidskleur. Stropdassen mogen best een beetje opvallen en een statement maken. Met een das heb je de mogelijkheid om op subtiele manier je persoonlijke stijl te uiten, en dit wordt dan ook vaak geapprecieerd!

Kleuren maken (of breken) de outfit

Verder is het belangrijk dat je goed nadenkt over de kleuren van je zakelijke outfit. De kleur van je outfit kan namelijk de manier waarop je over komt onbewust beïnvloeden. Zo zijn kleuren als donkergrijs en donkerblauw niet voor niets de meest gekozen kleuren voor een zakelijke outfit. Het zijn veilige kleuren, omdat ze serieus, betrouwbaar en zakelijk overkomen. Ben je iemand die toch van een beetje kleur houdt, dan zou je kunnen kiezen voor kleuren als bruin, zwart, groen en rood. Dit zijn iets minder veilige kleuren, maar kunnen voor de juiste gelegenheid goed werken. Zwart straalt bijvoorbeeld klasse en autoriteit uit. En groen staat voor eerlijkheid, jeugdigheid en stabiliteit. Als je voor rood kiest, draag dan niet teveel rode lagen over elkaar. Teveel rood kan namelijk dominantie en agressie uitstralen. Verder zijn er onveilige kleuren waar je goed over na moet denken als je besluit je daarmee te stylen. Zo staat paars voor creativiteit, maar deze kleur kan ook als choquerend worden opgevat.